Quantcast

Prasidėjo Klaipėdos pilies džiazo festivalis: scenoje – ir svečiai iš užsienio

  • Teksto dydis:

Klaipėdos pilies džiazo festivalis 30 kartą kviečia klausyti geriausių džiazo virtuozų iš viso pasaulio.

Neatsiejamu vasaros desertu tapęs Klaipėdos pilies džiazo festivalis birželio 27-29 dienomis kviečia pasinerti į muzikinę kelionę Teatro aikštėje jau 30 kartą.

Ketvirtadienį prasidėjo jubiliejinis 30-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Tiesioginę transliaciją kviečiame kasdien žiūrėti naujienų portale tv3.lt.

Ketvirtadienį Klaipėdos Teatro aikštėje pasirodė Augustė Kontautaitė ir Indrė Karbauskaitė, S. Šimkaus konservatorijos jaunimo džiazo orkestras su Daniela Simmons, Mihaly Borbely Quartet, Trombomania.

Apie muzikantus

Augustė Kontautaitė ir Indrė Karbauskaitė (Lietuva)

Augustė Kontautaitė – atlikėja, su scena susipažinusi jau prieš 15 metų, per kuriuos sukaupė neįkainojamos patirties iš įvairių konkursų, koncertų bei festivalių visoje Lietuvoje. Entuziastinga Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos studentė savo pasirodymais geba užburti publiką nuoširdumu ir nepaprasta energija.

Augustės talentas atsiskleidžia atliekant pop, džiazo ir soul stilių muziką, kur ji sujungia šių žanrų geriausias savybes į vientisą, jausmingą muzikinę patirtį.

Kiekvienas jos pasirodymas – tai kelionė per emocijas, kuriose ji ne tik perteikia dainų žodžius, bet ir uždega klausytojų širdis savo autentišku atlikimu.

Indrė Karbauskaitė šiuo metu jazz vokalo mokausi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Džiaugiasi galėdama sugrįžti į savo gimtąjį miestą bei pasirodyti scenoje, apie kurią svajojo nuo pat mažų dienų, stebėdama metai iš metų ten pasirodančias žvaigždes iš viso pasaulio.

Stovėdama čia, yra pasiruošusi klaipėdiečiams padovanoti spalvingą bei energijos kupiną pasirodymą, kurį kartu išpildyti padės nuostabūs muzikantai:

Mušamaisiais – Titas Jukšta, bosine gitara – Julija Bendikaitė, klavišiniais – Anton Cifirov, elektrine gitara – Beatričė Marcinkutė bei saksofonu – Romualdas Karžinauskas/Ignas Vydeika.

S. Šimkaus konservatorijos jaunimo džiazo orkestras su Daniela Simmons (Lietuva, Italija)

Kūrybingas, Viduržemio jūros regiono muzikinį koloritą atspindintis džiazo kvintetas, siekiantis džiazo muziką padaryti prieinamą plačiajai publikai, pasitelkiant tam tikslui kūrybinę išmonę sprogstamais ritmais, netikėtais garsais ir originaliomis stilistinėmis naujovėmis. Šis projektas yra nuostabių, talentingų ir žinomų muzikantų bendradarbiavimo rezultatas.

Tai tarsi turtingos bei spalvingos harmonijos ir puikių žanro interpretacijų nuotykis, kuriame susikerta prancūzų, italų, anglų dainos. Atilla Sereftug, kurio kūryba apima impresionistinę bei šiek tiek net ir avangardinę pusę, siūlo plačią muzikinę dainų paletę: latino, funk ir kitas kompozicijas, kurios gerai žinomas dainas įkvepia suskambėti naujai, patraukliai, suprantamai ir įtaigiai. Šis jo vadovaujamas kvintetas yra didžiausias tarsi banguojančios muzikos klausymo malonumas kiekvienam, plukdantis per skambančių garsų grožio pasaulį jaudinančiomis muzikinių spalvų metamorfozėmis.

Mihaly Borbely Quartet (Vengrija)

Multiinstrumentalistas Mihály Borbély įvaldęs įvairius muzikos stilius, nuo „folk“ ir „world“ muzikos iki šiuolaikinio džiazo. Jis grojo didžiausiuose folkloro, pasaulio muzikos ir džiazo festivaliuose visoje Europoje, taip pat JAV, Meksikoje ir Australijoje.

Jis dirbo su puikiais atlikėjais tokiais kaip Paul Bley, Steve Coleman, Trilok Gurtu, Charles Lloyd, Herbie Mann, Branford Marsalis, Zbigniew Namyslowski, Jiri Stivin ir Saxophone Summit (Michael Brecker, David Liebman, Joe Lovano). Jis pelnė keletą apdovanojimų, tokių kaip Karlovy Vary džiazo festivalio „Geriausias solistas“, tris „eMeRTON“ prizus, Ferenco Liszto prizą, „Metų alto saksofonininko“, „Metų soprano saksofonininko“, „Metų klarnetininko“ (JazzMa) apdovanojimus, Gábor Szabó džiazo premiją ir prestižinę Kossuth premija kaip grupės Vujicsics narys. 

Mihály Borbély kvarteto nariai, išskirtinio talento pianistas Áronas Tálas, solidus bosistas Balázs Horváth ir energingas, bet visada jautrus būgnininkas Hunoras G. Szabó. Jų grojama improvizacinė muzika yra įvairių džiazo stilių, šiuolaikinės muzikos bei Karpatų ir Balkanų tautinės muzikos paveldo lydinys. Jie kartu jau grojo festivaliuose ir  koncertuose Vengrijoje, Europoje ir Meksikoje. Visus šešis grupės albumus išleido prestižinis Budapešto muzikos centras „BMC Records“.

Trombomania (Latvija, Lietuva)

„Trombomania“ – unikalus baltų projektas, kuriame susilieja dviejų trombonų sąskambis bei modernios latvių ir lietuvių liaudies dainų aranžuotės.

Klaipėdos Teatro aikštėje jūsų laukia baltiškos vienybės ir meilės sklidinas projektas!

Skirmantas Sasnauskas – trombonas, Lauris Amantovs – trombonas, Vita Rusaitytė – vokalas, Viktors Ritovs – klavišiniai, Andris Grunte – bosas, Arkadijus Gotesmanas ir Artis Orubs – perkusija ir mušamieji instrumentai.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – džiazo muzikos festivalis, organizuojamas Klaipėdoje nuo 1994 metų. XXX festivalis vyks š.m. birželio 27-29 d. Klaipėdos Teatro aikštėje. Visi renginiai nemokami. Jubiliejinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis taip pat bus ir nuostabaus renginio vyksiančio birželio 27-30 „The Tall Ships Races Klaipėda 2024“ kultūrinės programos partneris. Taip pat bus bendradarbiaujama su Tarptautiniu nematerialaus kultūros paveldo festivaliu „Lauksnos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių