Pereiti į pagrindinį turinį

Teatrą uostamiestyje mažieji pažino per klounų pokštus

2024-08-25 16:35

Šeštadienio vidurdienį būrys mažylių, vedini tėvų, rinkosi senamiesčio aikštelėje, netoli burlaivio „Meridianas“. Apie tai, kad čia vyks kažkas įdomaus mažiesiems, bylojo polietileno plėvelės juosta tarp dviejų stulpų. Vaikai laukė dviejų klounų rodomo spektaklio.

Lėlininkė Kamilė Kondrotaitė ir aktorius Liudas Vyšniauskas, sukūrę klounų duetą „Dulidu“, mažiesiems žiūrovams parodė klounados spektaklį „Kaip atsirado drugeliai“. Jį įkvėpė rašytojos Džokondos Beli pasakojimas apie kūrybą, atkaklumą ir svajones.

Vaikučiai spietėsi arčiau aktorių, tėvai patogiai išdribo kavinių kėdėse, jie buvo laimingi, nes neabejotinai patenkintos buvo jų atžalos. Mažyliai į aktorių žaidimus primanančią vaidybą reagavo kikendami ir krykštaudami.

Tokie paprasti dalykai, kaip burbulai, putos, skaidrūs šiaudeliai, iš jų jungiamos formos padėjo aktoriams be žodžių pasakoti paprastą ir lengvai suprantamą istoriją.

Nemokamas renginys kai kuriems mažiesiems klaipėdiečiams tapo pirmuoju jų gyvenimo spektakliu. Taip jie pažino teatro meną. Galima tikėtis, kad šie vaikai taps nuolatiniais lėlių ir Klaipėdos dramos teatrų lankytojais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
straipsnio neskaičiau

kiek supratau iš antraštės vaikučių linksminti seimas atvyko pilna sudėtimi
1
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų