Pereiti į pagrindinį turinį

Teatro scenoje – operos genijų muzika

2015-11-13 07:12 diena.lt inf.
KVMT archyvo nuotr.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje rytoj nuskambės koncertas „Romantinės operos genijai“: kompozitorių G.Verdi ir P.Čaikovskio gražiausių operų fragmentus pristatys gruzinų kilmės dirigentas iš Čekijos Aleksandras Khaindrava, teatro solistai, orkestras ir choras bei Ukrainos nacionalinio operos teatro žvaigždė tenoras Valentinas Dytiukas.

Išskirtinį svečią – kontrabosininką, dirigentą prof. A.Khaindravą Klaipėdos muzikinio teatro žiūrovai išvys ne pirmą kartą. Pernai teatras žiūrovus pakvietė į Charlie Chaplino kūrybos vakarą, kurio metu buvo rodomas vodevilis ir šokio spektaklis „Sveikas, Čarli!“, kuriame drauge su būriu kviestinių atlikėjų pasirodė ir dirigentas A.Khaindrava.

Garsus muzikas šią vasarą dalyvavo XVIII tarptautiniame festivalyje „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ – A.Khaindrava dirigavo koncertą „Meilės ir muzikos alchemija“, kuriame žymių operų, operečių arijas bei ištraukas iš miuziklų atliko solistai iš Lenkijos, Čekijos, Rumunijos bei Ukrainos.

Užsimezgęs tęstinis bendradarbiavimas dirigentą A.Khaindravą ir vėl atvedė į Klaipėdos muzikinio teatro sceną, kurioje šeštadienį kartu pasirodys ir šio teatro solistės Valerija Balsytė, Aurelija Dovydaitienė, Rita Petrauskaitė, Loreta Ramelienė bei svečias iš Ukrainos V.Dytiukas.

Dviejų dalių koncerte „Romantinės operos genijai“ dainuosiantis tenoras V.Dytiukas studijavo Ukrainos nacionalinėje P.Čaikovskio muzikos akademijoje, o nuo 2014 m. yra Ukrainos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas. Jis yra tapęs tarptautinio konkurso-festivalio „Renaissance“ bei M.Glinkos tarptautinio vokalistų konkurso nugalėtoju, juose pelnydamas pirmąsias vietas, M.Lysenkos tarptautiniame muzikos konkurse laimėjo trečiąją vietą. Pirmą kartą pasirodysiantis Klaipėdos muzikinio teatro scenoje V.Dytiukas taip pat yra Latvijos nacionalinės operos ir baleto teatro kviestinis operos solistas.

Koncerte lapkričio 14 d. 18.30 val. skambės G.Verdi šedevrai – ištraukos iš operų „Likimo galia“, „Aida“, „Trubadūras“, „Nabukas“, „Rigoletas“, „Traviata“ bei P.Čaikovskio operos „Pikų dama“ fragmentai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų