Pereiti į pagrindinį turinį

Tolstančios žiemos vakarui – dėlionė orkestrui

2016-02-19 09:04 diena.lt inf.
Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos kamerinis orkestras tęsia meno vadovo Mindaugo Bačkaus inicijuotą meistriškumo kursų tradiciją. Šiemet, kaip ir pernai, jie buvo skirti kamerinės muzikos interpretacijai tobulinti. Penktadienio vakarą 18 val. Klaipėdos koncertų salėje įvyksiančiame kursų baigiamajame koncerte „Dėlionė orkestrui II“ visi kolektyvo nariai muzikuos kameriniuose ansambliuose, kurių sudėtis varijuos nuo dueto iki okteto ir viso orkestro.

Kitas būsimo renginio išskirtinumas – jog styginių instrumentų skambesys bus papildytas fortepijonu. Su orkestrantų ansambliais kelias dienas dirbo ir koncerte pasirodys vilniečių fortepijoninio trio „FortVio“ nariai Ingrida Rupaitė (smuikas), Povilas Jacunskas (violončelė) ir Indrė Baikštytė (fortepijonas).

I.Baikštytė – pripažinta koncertmeisterė, dažnai atlieka kamerinę muziką su įvairiais instrumentalistais bei vokalistais, dirba pedagoginį darbą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) bei Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, yra šios mokyklos Kamerinio ansamblio skyriaus vedėja.

I.Rupaitė – buvusi Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertmeisterė; koncertuoja kaip solistė, dirba pedagoginį darbą Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje. Ingridos iniciatyva buvo suburtas styginių kvartetas „Art Vio“,

P.Jacunskas dirba violončelių grupės antruoju koncertmeisteriu Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre, koncertuoja kaip solistas, taip pat griežia kvartete „Art Vio“.

Ingrida ir Povilas yra LMTA Kamerinio ansamblio katedros dėstytojai.

Fortepijoniniame trio „FortVio“ Indrė, Ingrida ir Povilas kartu muzikuoja jau dešimti metai. Per tą laiką puikių instrumentalistų ansamblis pelnė nemažai nacionalinių ir tarptautinių apdovanojimų, tarp jų – Lietuvos Vyriausybės kultūros ir meno premiją.

Koncerte „Dėlionė orkestrui II“ skambės tolimų laikmečių ir stilių muzika, pradedant klasicistine Gioachino Rossini, romantine Franzo Schuberto, Antonino Dvoržako ir baigiant šiuolaikine Philipo Glasso, Gražinos Bacevič, Wojciecho Kilaro kūryba, suteiksiančia nutolstančios žiemos vakarui pačių įvairiausių atspalvių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų