Pereiti į pagrindinį turinį

Universitete skambėjo koncertas „Dovanoju tau muziką“

2015-06-01 08:54

Gegužės 27 dieną Klaipėdos universiteto Menų fakultete nuskambėjo koncertas „Dovanoju tau muziką“, kuriame buvo galima išgirsti lietuvių ir pasaulio kompozitorių vokalinę muziką. Trys jaunos, energingos Klaipėdos universiteto Menų fakulteto studentės Evelina Greiciūnaitė, Erika Ostrenkova ir Rosana Štemanetian nusprendė nustebinti Klaipėdą ir kasdienybę praskaidrinti klasikinės muzikos skambesiu. Vakaro svečiai: Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos moksleiviai Marius Piržgintas, kuris vedė renginį ir Greta Dulkytė, kuri atliko kelis klasikinius kūrinius.

Dalyvė bei organizatorė Evelina Greiciūnaitė džiaugėsi galėdama surengti koncertą: „Esame Klaipėdos universiteto Menų fakulteto lektorės Giedrės Zeicaitės dainavimo klasės studentės, tad apie koncertus dažnai mąstome, juk tai susiję su mūsų specialybe, o idėja apie šį koncertą „Dovanoju Tau muziką“ kilo spontaniškai, tiksliau sakant, prie kavos puodelio.“

„Mes, studentės, norėjome visiems padovanoti nemokamą koncertą, kuriame jie galėtų pasiklausyti gražios muzikos. Norėjome pasidalinti savo darbu su visais ir parodyti, kad klasikinė muzika yra labai graži ir ją reikia skleisti. Nenorėjome būti tos, kurios tik mokosi ir atrodo, kad vis nieko neišmoksta. Buvome nuoširdžios“ – tikino Evelina.

Solistėms padėjo dvi nuostabios pianistės, daugelio konkursų laureatės Edita Zizaitė-Ambrozaitienė ir Renata Krikščiūnaitė-Barcevičienė. Merginas paruošė dainininkė Klaipėdos Universiteto Menų fakulteto dėstytoja lektorė Giedrė Zeicaitė. Renginio idėja – dovanoti muziką – puikiai pasiteisino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų