Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikams – šokio dirbtuvės

2015-01-23 14:50
Rezultatas: praėjusių metų dirbtuvių vaisius – šokio spektaklis vaikams "Pelenė" bus pristatytas ir šiemet, tačiau jame šoks nauji talentai.
Rezultatas: praėjusių metų dirbtuvių vaisius – šokio spektaklis vaikams "Pelenė" bus pristatytas ir šiemet, tačiau jame šoks nauji talentai. / Organizatorių nuotr.

Netrukus Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą užtvindys jaunųjų šokėjų klegesys. Vasarį čia prasidės "Šokio talentų dirbtuvės". Uostamiesčio vaikai per keturis mėnesius parengs spektaklį ir teatro scenoje pasirodys kartu su profesionalais.

Antrus metus Klaipėdos muzikinis teatras talentingus ir šokti mėgstančius uostamiesčio vaikus kviečia dalyvauti nemokamose šokio dirbtuvėse.

Vasario pradžioje prasidėsiančios repeticijos vyks kiekvieną šeštadienį arba sekmadienį ir tęsis keturis mėnesius.

Praėjusiais metais startavęs projektas sulaukė didelio norinčiųjų šokti dėmesio, todėl šiemet tikimasi dar didesnio pasisekimo.

Dviejų atrankų metu bus atrinkti vaikai, kurie vėliau pristatys bendrą spektaklį su Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistais ir choreografais.

Kol kas neatskleidžiama, kas talkins jauniesiems šokėjams scenoje, tačiau projekto rengėjai patikino, kad tai bus dažnai teatro scenoje besisukantys artistai. Kūrybinių dirbtuvių metu parengtas spektaklis "Pelenė" bus įtrauktas į teatro rengiamo Jaunųjų talentų festivalio programą.

Pirmoji atranka jau įvyko sausio viduryje, tada buvo patikrinti vaikų gebėjimai šokti klasikinius šokius ir kt., netrukus planuojama ir antroji atranka. Jos metu vaikai šoks šiuolaikinius ir modernius šokius.

Šių metų gegužę pasirodysiančiame spektaklyje vaikai demonstruos ne tik kaip patobulino klasikinių šokių įgūdžius, renginyje netrūks ir modernių šokių elementų.

"Kiekvieną šokių stilių priderinsime prie personažų. Taip pat bus atsižvelgta į dalyvius, pagal jų galimybes bus sukurta ir choreografija", – pasakojo projekto režisierė ir choreografė Inga Briazkalovaitė.

Beveik pusmetį vaikai mokysis baleto, klasikinių, pramoginių, šou bei gatvės šokių.

Praėjusiais metais dirbtuvių dalyviai žiūrovams pristatė net tris publikos ovacijas pelniusius pasirodymus. Anų metų dirbtuvių vaisius – šokio spektaklis vaikams "Pelenė".

Šiųmetėse dirbtuvėse dalyvaus 7–18 metų jaunieji šokėjai. "Šokio talentų dirbtuves" choreografę įkvėpė organizuoti britų projektas "Londono vaikų baletas".

Tikimasi, kad ir klaipėdietiškosios dirbtuvės ilgainiui taps ne tik šokėjų bei profesionalų, tačiau ir teatro žiūrovų bei visų miestiečių laukiamu renginiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų