Pereiti į pagrindinį turinį

Akys kliūva: daugiabučių kvartale – balandinė

2024-08-15 02:00

Uostamiesčio Debreceno gatvės kvartale tebėra daugiau nei prieš dešimt metų pastatyta balandinė. Kiek iš viso yra šių reliktų Klaipėdoje, nežinoma, tačiau daugeliui kyla klausimas, ar jos iš tikrųjų dar reikalingos ir kas apskritai jas prižiūri.

Tvarka: balandinės būklė – gera, statinys atrodo prižiūrėtas.
Tvarka: balandinės būklė – gera, statinys atrodo prižiūrėtas. / „Klaipėdos“ skaitytojos nuotr.

Balandinė Debreceno gatvėje netoli 44 ir 46 daugiabučių namų stovi maždaug nuo 2007-ųjų. Šiuo metu jos būklė gera, namelis atrodo prižiūrėtas: dažai tik šiek tiek nusitrynę, tačiau yra kopėčios, grotelės, specialios angos balandžiams įskristi.

Čia gyvenantys klaipėdiečiai tikrai dažnai mato, kad balandinėje tebegyvena sparnuočiai, tik ar juos kas nors prižiūri – nežinia.

Klaipėdos savivaldybės Komunikacijos skyriaus atstovai nurodė, kad apie šio statinio savininką duomenų neturi.

„Objektas šalia Debreceno g. 46 – balandinė. Duomenų apie nuosavybės teisės įregistravimą Nekilnojamojo turto registro duomenų bazėje savivaldybė neturi. Balandinė yra pastatyta žemės sklype valstybinėje žemėje. Naudojantis geografinės informacinės sistemos (GIS) programos funkcijomis, nustatytas balandinės plotas yra apie 9 kv. m. Peržiūrėjus 2007 m. GIS ortofoto duomenis matyti, kad objektas tuo metu jau buvo pastatytas, t. y. statytas daugiau nei prieš dešimt metų“, – teigė atstovai.

Paklausus, kiek iš viso tokių balandinių yra uostamiestyje, Komunikacijos skyrius teigė, kad tokios informacijos neturi.

Pastarąjį kartą apie balandines kalbėta maždaug prieš aštuonerius metus, kai viena jų buvo nugriauta Sportininkų gatvės pradžioje, daugiabučių namų kieme. Tuomet nuspręsta ją nugriauti, nes esą paukščiai tūpė ant palangių ir dergė ant automobilių.

Debreceno gatvės kvartale iki šiol esanti balandinė niekam neužkliuvo veikiausiai dėl to, kad paukščiai skraido tik šio statinio teritorijoje, o ne prie pat daugiabučių namų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Emigrantas

"Debreceno gatvės kvartale iki šiol esanti balandinė niekam neužkliuvo", bet straipsnio autores budri akis pastebejo, nes pavydas bamba grauzia, kad kazkas dar sugeba pasidziaugti gyvenimu
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų