Pereiti į pagrindinį turinį

Ant sienos – savavališkai pakabinti ženklai?

2024-09-06 10:16

Senamiestyje gyvenantys žmonės nustebo, kai vieną dieną išvydo ant namo sienos pakabintą ženklą, kad jiems čia draudžiama statyti mašinas. Gyventojams kilo klausimų – jei žemė po namu nepriklauso bendrijai ar namo administratoriui, ko verti stovėjimą draudžiantys ženklai?

Žmonės ženklą Šaltkalvių gatvėje ant 3 ir 3A namų pastebėjo rugpjūčio paskutinėmis dienomis.

„Ant namų iškabinti informaciniai ženklai, draudžiantys statyti automobilius. Prašome išsiaiškinti ir pateikti atsakymą dėl informacinių ženklų kabinimo teisėtumo“, – į valdininkus kreipėsi gyventojai.

Pasak jų, Klaipėdoje esančio žemės sklypo registro duomenimis, sklype esančių namų Šaltkalvių g. 3 ir 3A gyventojai nėra valstybinės žemės nuomotojai ar savininkai, veikiausiai tik naudotojai. Žmonės klausė, kokį turi teisinį pagrindą drausti statyti minėto sklypo teritorijoje automobilius.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus patarėjas Rimantas Mockus pasiaiškino situaciją.

Situacija bus įvertinta ir priimtas sprendimas.

„Techninių eismo reguliavimo priemonių planavimo, įrengimo, priežiūros ir koregavimo tvarka Klaipėdos mieste numatyta 2023 m. sausio 6 d. patvirtintame tvarkos apraše. Jame numatyta, kad privačiose, nuomojamose arba kitu teisėtu pagrindu suteiktose kitiems asmenims teritorijose ženklinimą atlieka ir priežiūrą inicijuoja patys teritorijų savininkai (valdytojai), kurie parengia ir suderina eismo organizavimo projektą ar schemą su savivaldybės administracija. Įvertinus situaciją vietoje, matoma, kad kelio ženklai minėtais adresais nėra įrengti, ant namo yra pakabintos informacinės lentelės, kurios nelaikytinos kelio ženklais ir juridinės galios vertinant, ar laikomasi Kelių eismo taisyklių, neturi“, – tikino R. Mockus.

Rimantas Mockus. Vytauto Petriko nuotr.

Dar vieno skundo savivaldybė sulaukė dėl senamiestyje esančios Daržų ir Šaltkalvių g. sankryžos.

„Iš Šaltkalvių gatvės sukant į dešinę pusę, į Daržų g., link Tiltų g., sankryžoje yra akla zona. Nematyti atvykstančio transporto iš Daržų gatvės. Matomumą užstoja sankryžoje esantis pastatas, kirpykla ir jo konstrukcijos, apsauginės žaliuzės“, – rašoma skunde.

R. Mockus patikino, kad situacija Daržų ir Šaltkalvių g. sankryžoje bus įvertinta.

„Situacija bus įvertinta ir priimtas sprendimas dėl būtinybės įrengti sferinį veidrodį ar kitas eismo saugumą didinančias priemones“, – teigė savivaldybės atstovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų