Pereiti į pagrindinį turinį

Ant slidžių šaligatvių - klaipėdiečių traumos

2010-12-08 05:00
Išbandymai: slidžios miesto vietos traumuoja ne vieną gyventoją.
Išbandymai: slidžios miesto vietos traumuoja ne vieną gyventoją. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Lūžę šlaunikauliai ir dilbiai, sutrenktos smegenys, patempti raiščiai. Tokias traumas dėl slidžių šaligatvių ar laiptų fiksuoja medikai. Vakar jų pagalbos prireikė rekordiniam šią žiemą klaipėdiečių skaičiui.

Dėl slidžių šaligatvių ir gatvių gydytojams gerokai padaugėjo darbo – traumas patyrę miestiečiai į ligonines pristatomi iš pačių įvairiausių miesto vietų.

Tai patvirtino ir Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausioji slaugos administratorė bei vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Vakar greitosios medikų pagalbos prireikė penkiolikai klaipėdiečių, galūnes susilaužiusių viešose vietose. Daugiau traumų užfiksuota ir praėjusį savaitgalį.

Klaipėdiečiai į ligonines buvo vežami iš gatvės, autobusų sustojimo vietų.

Pasak N.Dambrauskienės, dažniausiai žmonės patiria rankų ir kojų lūžius. Tipinės vietos – kojų blauzdos, rankų dilbiai, kurie lūžta griūvant ir bandant atsiremti.

Kai kurie gyventojai patyrė ir atvirų lūžių. Vakar porai klaipėdiečių lūžo šlaunikauliai. Neišvengiama ir galvos sutrenkimų, kojų raiščių patempimų.

Nors tarp nukentėjusiųjų dažniausiai patenka vyresni žmonės, tačiau traumų patiria įvairaus amžiaus gyventojai.

Vienas vaistų įsigyti ėjęs klaipėdietis atsidūrė ne vaistinėje, o ligoninėje. Skubėdamas į vaistinę jis paslydo, patyrė traumą ir pateko į medikų rankas.

Greitosios medikams žmonės skundžiasi dideliu skausmu, negalėjimu remti kojos ar kitais negalavimais. Traumuotiems žmonėms pagalba dažniausiai kviečiama bendruoju pagalbos telefonu.

N.Dambrauskienė negalėjo išskirti vietų, kuriose dažniau pasitaiko traumų, – pacientai vežami iš viso miesto. Nevalyta didelė Klaipėdos dalis, tad traumos dažniausiai patiriamos nugriuvus nuo laiptų, paslydus ant šaligatvio.

Klaipėdos savivaldybės darbuotojai taip pat sulaukia pylos iš gyventojų ne tik dėl nenuvalytų šaligatvių, bet ir slidžių dangų prie prekybos centrų, vaistinių. Savo klientų saugumu turėtų pasirūpinti patys prekybininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų