Pereiti į pagrindinį turinį

Atšvaitų nedėvinčiųjų laukia nemenkos baudos

2012-11-23 05:00
Atšvaitų nedėvinčiųjų laukia nemenkos baudos
Atšvaitų nedėvinčiųjų laukia nemenkos baudos / Vytauto Petriko nuotr.

Tamsiu paros metu gatvėse be atšvaitų pasirodę pėstieji sulauks nemenkų baudų. Policijos pareigūnai žada bausti net ir mieste tamsoje vaikštinėjančius klaipėdiečius.

Išdalijo 3 mln. atšvaitų

„Lietuvoje gyventojams jau išdalyta trys milijonai nemokamų atšvaitų. Kur jie visi yra, jei mes nepastebime, kad žmonės juos nešiotų?“ – stebėjosi Klaipėdos apskrities Kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika.

Uostamiestyje šį rudenį jau įvyko keli eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo pėstieji.

„Anksčiau buvo manyta, kad atšvaitus pėstieji turi dėvėti tik ne gyvenvietėse. Tačiau nuo šiol pozicija keičiasi. Mūsų manymu, pėstieji atšvaitus tamsiu paros metu turi dėvėti be išimčių“, – kalbėjo M.Džermeika.

Nedrausminguosius drausmins

Policijos akcijų metu pareigūnai žada priminti pėstiesiems, kad ir jie patys privalo pasirūpinti savo saugumu.

„Policijos pareigūnų ir Susisiekimo ministerijos atstovų susitikime buvo išsakyta nuomonė, kad užteks pėstiesiems dalyti atšvaitus už dyką. Tie, kurie nenori jų nešioti, teks susimokėti baudas, – priminė M.Džermeika. – Tamsoje net ir per perėją einančio žmogaus vairuotojas blogu oru gali nepastebėti. Klaipėdoje jau buvo nelaimingų atvejų. Viena moteris buvo partrenkta pėsčiųjų perėjoje ties Minijos ir Pilies gatvių sankryža. Automobilio vairuotojas pasišalino iš avarijos vietos, o jo mašinos valstybinių numerių nepavyksta nustatyti, nors gatvė yra filmuojama vaizdo kamerų“.

Avarijose nukentėjo 12 vaikų

Šį rudenį skaudi nelaimė nutiko Sausio 15-osios gatvėje, kai pėsčiųjų perėjoje mašina sužalojo vaiką.

„Automobilis, kurį vairavo Naujosios Zelandijos piliečiai, sustojo ir praleido tėtį, kertantį gatvę su dviem vaikais, o lietuvio vairuojamas automobilis pirmojoje eismo juostoje trenkėsi į vieną iš vaikų. Moksleivis smarkiai nukentėjo – automobilis jį nusviedė keliolika metrų“, – šiurpo pareigūnas.

Policijos patruliai žada stiprinti pajėgas ir kontroliuoti ne tik pėsčiuosius tamsiu paros metu, bet ir vairuotojus.

„Nuo metų pradžios apskrityje užfiksuoti devyni eismo įvykiai, iš kurių pasišalino avarijas sukėlę vairuotojai. Avarijose nukentėjo dvylika nepilnamečių, o eismo įvykiuose žuvo trys žmonės – vienas pėsčiasis, vienas mopedo vairuotojas ir vienas dviratininkas“, – skaičius vardijo M.Džermeika.

Apskrityje nuo metų pradžios įvyko 68 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužaloti žmonės.

Baudos pėstiesiems

Važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur draudžiama, taip pat atšvaito nedėvėjimas tamsiuoju paros metu užtraukia baudą nuo 80 iki 140 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų