Pereiti į pagrindinį turinį

Atvykėliai vengia rinkliavos už automobilių stovėjimą

2013-07-03 15:19
Atvykėliai vengia rinkliavos už automobilių stovėjimą
Atvykėliai vengia rinkliavos už automobilių stovėjimą / Vytauto Petriko nuotr.

Į Klaipėdą atvykę kitų miestų gyventojai pamiršta susimokėti rinkliavą už automobilių stovėjimą centrinėje miesto dalyje esančių daugiabučių namų kiemuose. Vietiniai prie tvarkos po truputį pripranta.

Jau du mėnesius griežtai kontroliuojama, ar vairuotojai susimoka rinkliavą už automobilių stovėjimą daugiabučių namų kiemuose.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas tikino, kad tvarkos mieste jau daugiau, bet pažeidimų vis dar nestinga.

„Dabar toks metas, kai į Klaipėdą atvažiuoja daug žmonių iš kitų miestų. Kad nereikėtų mokėti rinkliavos už mašinų stovėjimą gatvėje, jie “slepiasi„ kiemuose. Nepastebi ženklų, kad už stovėjimą mokama ir čia“, – aiškino pavaduotojas.

Pasak A.Samuilovo, vairuotojų, kurie moka už mašinų stovėjimą kiemuose, padaugėjo. Esą vieną kartą nubausti stengiasi nepažeisti tvarkos. Vis dėlto vengiančiųjų rinkliavos dar yra daug.

„Kai ėmėmės kontrolės, pažeidėjų užfiksavome labai daug. Birželį jų skaičius šiek tiek sumažėjo“, – teigė pašnekovas.

Daugiau nei pusė rinkliavos nesumokėjusių vairuotojų vietoje baudos moka vadinamąjį užmaršumo mokestį.

Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, žmonės būna labai neatidūs ir pervesdami pinigus pamiršta įrašyti užfiksuotos mašinos valstybinį numerį.

„Praeina du trys mėnesiai, tvarką pažeidę vairuotojai gauna baudos išieškojimo pranešimus iš antstolio ir pradeda įrodinėti, kad sumokėjo užmaršumo mokestį. Mama moka už dukterį, vyras – už žmoną, o automobilio numerio neįrašo. Tokių atvejų daugėja“, – tvirtino K.Vintilaitė.

Pasak jos, neįrašius mašinos numerio, neaišku, už ką pervedami pinigai.

K.Vintilaitė pabrėžė, kad svarbu ir laikas, kada sumokamas užmaršumo mokestis. Tai padaryti privalu iki vidurnakčio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų