Pereiti į pagrindinį turinį

Aukso karštinė vėl atgyja?

2012-08-25 05:00
Aukso      karštinė                     vėl atgyja?
Aukso karštinė vėl atgyja? / Shutterstock nuotr.

Klaipėdos senamiestyje įvykdytas metų apiplėšimas. Vidury dienos ginkluoti nusikaltėliai ištuštino juvelyrinių dirbinių parduotuvę ir dingo barstydami aukso papuošalus.

Užpuolė rūkančią

Nusikaltimas įvykdytas ketvirtadienį apie 11 val. tuo metu, kai Tiltų gatvėje 21 name įsikūrusios juvelyrinių dirbinių parduotuvės pardavėja rūkė prie lauko durų.

Kaukėmis veidus slėpę trys nusikaltėliai pareikalavo, kad mergina duotų raktus. Vienas ginkluotas plėšikas saugojo pardavėją, o kiti du daužė vitrinų stiklus ir šlavė auksinius papuošalus su briliantais.

Kadangi pardavėja buvo užklupta prie įėjimo į parduotuvę, paspausti apsaugos mygtuko neturėjo galimybės. Todėl apsaugininkai apie nusikaltimą sužinojo, kai plėšikų pėdos buvo ataušusios.

Šunys nusekė pėdomis

Tiriant nusikaltimą įvykio vietoje pirmą kartą dirbo uostamiesčio patrulių Egidijaus ir Anos Šlekonių užauginti tarnybiniai šunys. Jie nuvedė pareigūnus iki Jono kalnelio. Čia plėšikai, matyt, buvo pasilikę automobilį, nes pėdsakai šioje vietoje dingo.

Spėjama, kad nusikaltėliai gatvelėmis nuvažiavo iki Mokyklos gatvės ir veikiausiai pabėgo iš miesto.

Pagrobtų papuošalų vertė gali siekti 150 tūkst. litų. Žvalgydamiesi senamiestyje, pareigūnai rado kelis pamestus juvelyrinius dirbinius.

Pardavėją ištiko šokas

Spėjama, kad plėšikai iš anksto ruošėsi nusikaltimui ir žinojo, kad priešpiet parduotuvėje klientų nebūna.

Gali būti, kad jie žinojo ir tai, jog čia nėra vaizdo stebėjimo kamerų.

Tačiau plėšikai nenutuokė, kad kameros įrengtos ne vienoje senamiesčio vietoje.

Paaiškėjo, kad jos užfiksavo nusikaltėlių veidus.

Vakar uostamiesčio pareigūnai dar nenorėjo kalbėti apie nusikaltimo tyrimą, jie tik prasitarė, kad įtariamieji dar nesulaikyti.

Šoko ištikta pardavėja vis dar negalėjo atsakyti į pareigūnams rūpimus klausimus.

„Stebina verslininkų aplaidumas: aukso dirbiniai nebuvo apdrausti, vaizdo kameros neįrengtos. Galbūt budrumą užmigdė tai, kad Klaipėdoje seniai bebūta tokio įžūlaus apiplėšimo“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Dainius Smatavičius.

Esama įtarimų, kad nusikaltėliai – ne vietiniai. Pareigūnai bando lyginti Klaipėdoje įvykdytą apiplėšimą su neseniai kituose šalies miestuose panašiai padarytais nusikaltimais.


Ieškomiausio plėšiko dar nerado

Per keletą pastarųjų metų ne viename Lietuvos mieste padaryta daug panašių nusikaltimų. Plėšimai beveik visada vykdyti dieną, grasinta ginklais. Marijampolėje bei Kaune darbavęsi plėšikai buvo sulaikyti.

Klaipėdoje 1995 m. kovą įvykdytas įžūliausias bei iki šiol neįmintų paslapčių palikęs juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimas.

Tada į Ramiojoje gatvėje veikusią parduotuvę „Deimantas“ įsiveržę plėšikai penkiais šūviais mirtinai sužeidė 45 metų Klaipėdos apsaugos policijos vyresnįjį policininką Zigmą Renkę, ligoninėje mirė peršauta 25 metų nėščia pardavėja Edita Skrinskienė.

Netrukus paaiškėjo, kad nusikaltimą padarė du policininkai: Klaipėdos policijos Budėtojų skyriaus viršila Aleksejus Poškus (g. 1972 m.) ir Sigitas Norkus (g. 1968 m.), kuris iš tarnybos patrulių kuopoje buvo atleistas.

Po kelių dienų A.Poškus pasidavė, jis buvo nuteistas 9 metų laisvės atėmimo bausme.

Policininkai sulaikė ir S.Norkų. Jis slapstėsi vieno Vilniaus studentų bendrabučio tualete.

Kalinamas uostamiesčio Vyriausiojo policijos komisariato areštinėje jis organizavo pabėgimą. Vyrai išdaužė sienoje skylę, pro kurią tąkart paspruko 11 suimtųjų. Visi jie buvo sulaikyti. Nesučiuptas liko tik S.Norkus. Daug metų jis tebėra ieškomiausių Lietuvos nusikaltėlių sąrašuose.

Apie jo likimą esama įvairių versijų. Kalbama, kad buvęs policininkas pasislėpė Rusijos ar Čečėnijos platybėse, kita versija – jo jau seniai nebėra gyvo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų