Pereiti į pagrindinį turinį

Autobusai į Šimkų gyvenvietę važiuoja per retai

2012-06-16 05:00
Autobusai į Šimkų gyvenvietę važiuoja per retai
Autobusai į Šimkų gyvenvietę važiuoja per retai / DMN archyvo nuotr.

Šimkų gyventojai nori, kad į jų gyvenvietę autobusas važiuotų dažniau. Piktinamasi, kad jis dažniau vyksta į kaimyninę gyvenvietę – Radailius.

Šimkiškė Irma Altanaitė tvirtino, jog į jų gyvenvietę autobusai važiuoja per retai, tik du kartus per dieną – rytą ir vakare. Kur kas dažniau jis suka į Radailius – šešis kartus per dieną.

„Toks pasirinkimas keistas. Radailiuose visai nėra keleivių“, – dėstė gyventoja.

Anot I.Altanaitės, autobusai į Šimkus turėtų važiuoti tiek pat kartų per dieną, kiek ir į Radailius. Juolab kad tarp šių gyvenviečių yra sodų bendrija „Eketė“.

„Kai Šimkų gyventojai nori važiuoti į Klaipėdą, turi eiti du kilometrus iki Radailių. Į Radailius eina ir sodininkai. Jei maršrutas būtų pratęstas, tada aiškiai matytųsi, kur daugiausia keleivių išlipa“, – teigė gyventoja.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad priemiestinių maršrutų tvarkaraščius ir maršrutus organizuoja savivaldybės – šiuo atveju Klaipėdos rajono.

„Kaip ji nustatė, taip mes ir važiuojame. Jei Klaipėdos rajono savivaldybė pasiūlys važiuoti kitaip, važiuosime. Tačiau galiu pasakyti, kad Šimkuose nėra daug keleivių. Pagrindiniai jų srautai – Radailiuose“, – komentavo vadovas.

Nuo šeštadienio savaitgaliais autobusas du kartus per dieną užsuks ir į „Eketės“ sodus – 7.57 ir 18.47 val. Anot G.Neniškio, tokio prašymo sulaukta iš sodininkų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų