Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilių aikštelę atvėrė gyventojams

2016-04-12 14:38
Pempininkų mikrorajono gyventojai nuo šiol galės savo automobilius palikti ir šioje aikštelėje.
Pempininkų mikrorajono gyventojai nuo šiol galės savo automobilius palikti ir šioje aikštelėje. / Vytauto Petriko nuotr.

Pempininkų mikrorajono gyventojų automobiliams atsiras daugiau vietos. Šiuo metu greta prekybos centro ir remontuojamos aikštės esančią automobilių stovėjimo aikštelę juosusi tvora jau nuimta, o atsivėrusia erdve žadama leisti naudotis gyventojams.

Taikos prospekte, greta Pempininkų aikštės buvusi mokama automobilių stovėjimo aikštelė atiduodama miestiečiams. Šiomis dienomis jau nuimta ir šią erdvę juosusi tvora.

Anot Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, ši aikštelė jau kurį laiką buvo išnuomota, tačiau šio mėnesio pradžioje nuomos sutartį buvo nuspręsta nutraukti, mat buvę nuomininkai nusprendė čia veiklos nebevykdyti.

"Mes paprašėme, kad jie tvorą nusiimtų ir liktų atvira viešo naudojimo aikštelė. Kol nieko čia nepradėsime daryti, gyventojai galės statyti automobilius, tačiau toks planas ir yra, kad gyventojai galėtų laikyti savo automobilius", – teigė E.Simokaitis.

Turto vedėjas patikino, kad šiuo metu naujo nuomininko aikštelei žvalgytis neketinama, todėl gyventojai galės džiaugtis kiek padidėjusiu stovėjimo vietų skaičiumi.

Tiesa, tikėtina, kad naujoji klaipėdiečiams atiduodama aikštelė dar šiemet sulauks ir remonto.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, čia planuojama apsilankyti ir įvertinti aikštelės būklę.

"Jeigu ji tampa miesto viešąja erdve, tai, be abejonės, ją reikės prižiūrėti, kadangi tvarkoma visa aikštė. Tokio šašo, liaudiškai tariant, mes negalėsime palikti", – patikino pašnekovė.