Pereiti į pagrindinį turinį

Azijietiško maisto gerbėjams – nauja parduotuvė Klaipėdoje

2021-06-03 05:00 diena.lt inf.

Nuo birželio 4 d. Klaipėdoje, adresu Tiltų g. 19 duris atveria didžiausią ramenų ir kitų azijietiško maisto produktų asortimentą Baltijos šalyse siūlanti „KuroNeko“ parduotuvė. Praėjusiais metais aktyvią plėtrą už sostinės ribų pradėjusios „KuroNeko“ komandos teigimu, augančią netradicinio maisto pasiūlą lemia kasdien sparčiai didėjantis Azijos kultūros populiarumas šalyje.

Nuo 2008 metų Vilniuje veikianti „KuroNeko“ praėjusiais metais žengė pirmąjį plėtros žingsnį ir atvėrė parduotuvę Kauno senamiestyje. Pirkėjų susidomėjimas bei vis iš Vakarų Lietuvoje gyvenančių Azijos kultūros gerbėjų atkeliaujančios užklausos, „KuroNeko“ komandą paskatino galvoti ir apie tolimesnį plėtros žingsnį – atverti naujos parduotuvės duris Klaipėdoje.

Siekis skleisti Azijos kultūrą

Kaip atskleidžia „KuroNeko“ įkūrėjas Pranciškus Varkala, Azijos kultūra, o kartu ir šio žemyno šalių virtuvė, visuomet buvo parduotuvių tinklą kūrusios komandos aistra. Šiandien komanda džiaugiasi, kad šalyje vis daugėja bendraminčių, kurie nori atrasti, išbandyti ir į savo gyvenimą įsileisti daugiau šių kraštų skonių bei patirčių.

„Prieš daugiau nei 12 metų pradėję veiklą Vilniuje turėjome tik mažą bendraminčių grupę, besižavinčia galimybe Lietuvoje atrasti nematytų ir neišragautų Azijos produktų, – pasakoja P. Varkala. – Vėliau, populiarėjant Azijos kultūrai, pradėjome augti ir mes. Nuolat ieškome vis naujų, kokybiškų ir įdomių produktų, kuriais galėtumėme stebinti savo pirkėjus. Na, o augant jų susidomėjimui, augame ir mes.“

„KuroNeko“ nuotr.

Autentiškus azijietiškus produktus pirkėjams Lietuvoje siūlančių „KuroNeko“ parduotuvių vadovas pastebi, jog šiandien pirkėjai išbandydami naujus skonius siekia ne tik paragauti, bet ir atrasti plačią produktų įvairovę, gamybos būdus bei papildomas autentiškas gaminių savybes. Pavyzdžiui, rinkdamiesi visame pasaulyje populiarius azijietiškus kvietinius makaronus – ramenus – pirkėjai noriai mėgina skirtingo aštrumo bei sudėties gaminius, o išbandę populiariausius, kreipiasi į parduotuvių komandą klausdami tolimesnių rekomendacijų. Atitinkamai, „KuroNeko“ komanda pirkėjams nuolat stengiasi pasiūlyti naujų, įdomių ir visame pasaulyje vertinamų azijietiškų produktų.

Paklaustas, ar šios azijietiško maisto paieškų tendencijos būdingos ir Vakarų Lietuvai, „KuroNeko“ vadovas pažymi, jog klaipėdiečiai – vieni aktyviausių pirkėjų. Jo teigimu, suprasti, jog Vakarų Lietuvoje išaugo poreikis šių tolimųjų kraštų produktams padėjo sėkmingai viso karantino metu veikusi „KuroNeko.lt“ internetinė parduotuvė.

„Visada džiaugiamės galėdami pirkėjams pristatyti atsinaujinusį, įdomiais bei dar nebandytais produktais papildytą asortimentą. Visgi, kalbant apie plėtrą, vienas pagrindinių iššūkių – įvertinti siūlomų produktų paklausą pasirinktoje vietoje. Šiuo atveju didelį Azijos kultūros populiarumą ir vartotojų susidomėjimą mūsų produktais Klaipėdoje pastebėti padėjo internetinės parduotuvės pirkėjų aktyvumas. Sulaukiame ne tik daug užsakymų iš Vakarų Lietuvos gyventojų, bet net ir tiesioginių užklausų, kuriose klientai teiraujasi, kada atvyksime ir į uostamiestį“, – teigia P. Varkala.

„KuroNeko“ nuotr.

Parduotuvėje – ir populiarioji JAV kultūra

„KuroNeko“ parduotuvių pavadinimo reikšmė, išvertus iš japonų kalbos, reiškia juodą katę, o Azijos simbolika iliustruoja, jog būtent Tolimųjų Rytų produktai yra pagrindinis šios parduotuvės akcentas. Visgi, augant gyventojų susidomėjimui skirtingų kraštų kultūra, „KuroNeko“ parduotuves papildė ir amerikietiškosios pop kultūros įkvėptas asortimentas.

„Nuo pat veiklos pradžios labai daug dėmesio skyrėme renginiams ir parodoms, taip augindami savo pirkėjų auditoriją tiksliniuose susibūrimuose. Kasmet dalyvaudavome turbūt populiariausiame Azijos kultūros renginyje „NowJapan“, Klaipėdoje vykusiuose „Umi no Suna“ renginiuose, mielai priimdavome kvietimus vykti į parodas Latvijoje, Estijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Vokietijoje. Šalyje atsiradus žaidimų kultūros renginiui „GameOn“ sutikome sudalyvauti ir pasiūlyti šių renginių auditorijai ne tik azijietiškas prekes, bet ir žaidimų atributiką. Galiausiai, džiaugiamės galėdami ir tiesiogiai prisidėti prie įvairių renginių kaip antai ir bene didžiausio Baltijos šalyse pop kultūros renginio – Comic Con Baltics. Tokiu būdu po truputį mūsų parduotuvių lentynas papildė įvairūs amerikietiškų komiksų, televizijos serialų bei filmų atributai, kolekcionuojamos prekės“, – pasakoja „KuroNeko“ vadovas.

„KuroNeko“ parduotuvės įkūrėjas pastebi, jog neretai pirkėjai, besidomintys Azijos kultūra, yra neabejingi ir populiariajai JAV kultūrai. Dėl šios priežasties, „KuroNeko“ pirkėjų pirkinių krepšeliuose vyraujančius ramenų bei azijietiškų padažų ar desertų pasirinkimus papildo ir superherojų statulėlės ar komiksai.

„Gyvename atvirame pasaulyje, kur mūsų pomėgius formuoja iš skirtingų kultūrų atkeliaujančios patirtys bei atradimai. Būtent tai iliustruoja ir mūsų pirkėjų pirkinių krepšeliai. Žiūrėdami mėgstamą amerikietišką serialą jie mielai atranda ir naujus azijietiškų ramenų skonius“, – sako P. Varkala.

Azijos kultūra jau ir Klaipėdoje

Naujojoje „KuroNeko“ parduotuvėje Klaipėdoje, įsikūrusioje adresu Tiltų g. 19, pirkėjų lauks tiek Azijos, tiek populiariosios JAV kultūros produktų asortimentas. Parduotuvės lentynose – pasaulyje aštriausi ir populiariausi ramenai, dešimtys skirtingų azijietiškų užkandžių bei desertų, pirkėjų pamėgti azijietiški padažai, ypatingų skonių Azijos gėrimai, suvenyriniai bei kolekciniai atributai ir daugelis kitų išskirtinių produktų.

Parduotuvės startas – birželio 4 d., o pirmąją darbo dieną lankytojų lauks ir speciali atidarymo šventė. Visi pirkėjai įsigyjantys prekių už atitinkamą sumą galės dalyvauti konkurse, taip iš parduotuvės išeidami ne tik su savo pirkinių maišeliu, bet ir su „KuroNeko“ komandos dovanomis. Susipažinti su „KuroNeko“ asortimentu bei sužinoti daugiau naujienų galite ČIA, o parduotuvės Klaipėdoje atidaryme apsilankykite jau šį penktadienį.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų