Pereiti į pagrindinį turinį

Baigiamas tvarkyti Jono kalnelis: darbai kainavo 2,5 mln. eurų

2020-03-01 16:00

Savivaldybė skelbia, kad jau baigtas įgyvendinti pirmasis Jono kalnelio teritorijos sutvarkymo etapas. Tikimasi, kad šiais metais Jonines klaipėdiečiai galės švęsti tradicinėje, bet labai pasikeitusioje erdvėje.

Ketinimai: šią vasarą planuojama pabaigti Jono kalnelio ir jo prieigų, taip pat ir poternų sutvarkymo darbus.
Ketinimai: šią vasarą planuojama pabaigti Jono kalnelio ir jo prieigų, taip pat ir poternų sutvarkymo darbus. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pirmojo etapo Jono kalnelio sutvarkymo darbai kainavo 2,5 mln. eurų, iš jų 1,7 mln. eurų – ES lėšos.

Projekto metu buvo įrengta apšvietimo sistema, sutvarkyti teritorijos želdynai, mažosios architektūros elementai, įrengta stebėjimo ir apsaugos sistema.

"Pirmojo etapo metu suremontuoti esami laiptai, tiltai prie Dangės upės ir tiltas, vedantis į salą, sutvarkytos vandens telkinio krantinės ir pakrantės, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengta vaikų žaidimų aikštelė, grindinio fontanas", – teigė Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vyr. specialistė Ilona Dulkytė.

Teritorija pritaikyta renginiams organizuoti, įrengtos sėdėjimo vietos, atvesti nauji inžineriniai tinklai, neįgaliesiems į šią erdvę patekti įrengtas keltuvas ir pandusai.

Jono kalnelyje savivaldybės lėšomis jau pradėtas įgyvendinti ir antrasis darbų etapas. Jo vertė apie 400 tūkst. eurų.

Jono kalnelyje bus įrengtas naujas tiltas į salą.

Uostamiesčio gyventojų aktyviam laisvalaikiui praleisti turėtų atsirasti treniruoklių aikštelė, taip pat bus sutvarkytos poternos ir įrengtos pontoninės prieplaukos.

Savivaldybės atstovų teigimu, ši senamiestyje sutvarkyta teritorija ateityje taps dar patrauklesnė įvairiems renginiams.

Renginiams pastatytos papildomos tribūnos tiek pačioje saloje, tiek bastione, priešais Kultūros fabriką.

Antrąjį Jono kalnelio rangos darbų etapą planuojama įgyvendinti šią vasarą.

Tikimasi, kad Jonines klaipėdiečiai galės švęsti tradicinėje, tačiau, anot tvarkytojų, neatpažįstamai pasikeitusioje teritorijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų