Pereiti į pagrindinį turinį

Baimė prarasti vėliavą verčia tvarkytis

2009-07-10 11:55
Pokyčiai: poilsiauti I Melnragėje maždaug po dviejų savaičių bus maloniau, nes šiukšles "prakoš" smėlio valymo mašina.
Pokyčiai: poilsiauti I Melnragėje maždaug po dviejų savaičių bus maloniau, nes šiukšles "prakoš" smėlio valymo mašina. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Smiltynės paplūdimiui praradus Mėlynąją vėliavą, baiminamasi, kad toks pat likimas neištiktų ir kitų pliažo ruožų. Padėti čia tvarkytis siūlosi verslininkai.

Liko vienas trūkumas

"Klaipėda" rašė, jog praėjusią savaitę buvo nukabinta Smiltynės paplūdimyje plevėsavusi Mėlynoji vėliava, lyg kokybės ženklas garantavusi, kad šis pliažas yra švarus ir saugus. Ji buvo atimta po to, kai tikrintojai šiame paplūdimyje nustatė daugybę pažeidimų: pliažas buvo nešvarus, rasta daug nuorūkų, nenurodyta vandens kokybė, buvo vedžiojami šunys, nebuvo iškabinta informacijos apie savivaldybės vykdomas aplinkosaugines veiklas, nerasta konteinerių perdirbamoms atliekoms, konteinerinis tualetas prie gelbėjimo stoties buvo užrakintas.

Iš pradžių teigta, kad Mėlynoji vėliava dėl nustatytų pažeidimų atimta iki sezono pabaigos. Tačiau Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei pavyko susitarti su šios programos koordinatoriais, jog per dešimt dienų trūkumai bus pašalinti, o tuomet tikrintojai įvertintų tvarką dar kartą. Tikimasi, kad neradę prie ko prikibti, jie grąžins pliažo kokybės ženklą.

"Jau pašalinome kone visus nustatytus pažeidimus. Išvalėme ir atrakinome konteinerinį tualetą, sutvarkėme atliekų konteinerius, paplūdimyje išrinktos šiukšlės. Liko tik pastatyti stendą, kuriame būtų pateikta informacija apie savivaldybės vykdomą aplinkosauginio švietimo veiklą", – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Lygutaitė.

Jos žodžiais, kai bus įvykdytas ir šis reikalavimas, savivaldybė raštu apie pagerėjusią padėtį Smiltynės paplūdimiuose informuos Mėlynosios vėliavos programos koordinatorius. "Jie, matyt, patys pasirinks datą, kada atvykti patikrinti", – svarstė specialistė.

Mašina – iš Palangos

Kai iš Smiltynės paplūdimio buvo atimta Mėlynoji vėliava, jos programos koordinatoriai Lietuvoje gana atvirai džiaugėsi, jog tikrintojai iš užsienio neužsuko į Melnragės pliažus. Juose akis kur kas labiau nei Smiltynėje bado netvarka.

Tačiau jau artimiausiu metu I Melnragėje turėtų būti švariau. Tuo ketina pasirūpinti neseniai įsikūrusi asociacija "Mano miestas Klaipėda". Jos prezidentas Kazys Paulikas maždaug prieš mėnesį pristatydamas visuomeninę organizaciją klaipėdiečiams žadėjo, kad vienas pirmųjų asociacijos darbų bus iš Nidos atgabenti smėlio valymo mašiną ir ja išvalyti uostamiesčio paplūdimius.

"Nidos mašina mums netinka, nes jos techninės galimybės neleidžia išvalyti Klaipėdos paplūdimiuose esančio smėlio. Todėl kreipėmės į bendrovę "Palangos komunalinis ūkis", kuri taip pat turi smėlio valymo mašiną. Ji tinka, tačiau šiuo metu yra sugedusi. Laukiame, kol bus pakeistas velenas ir ji galės veikti", – sakė K.Paulikas.

Tikisi, kad padovanos

K.Pauliko teigimu, palangiškiai komunalininkai patikino, kad mašina bus sutvarkyta po dviejų savaičių.

Miesto tvarkymo skyrius paskyrė tam tikrą ruožą I Melnragėje, kurį ir turėtų "prakošti" smėlio valymo mašina.

Paklaustas, kiek tokia dovana miestui kainuos, K.Paulikas vylėsi, jog "Palangos komunalinis ūkis" padovanos vieną valymą.

"Savivaldybės prašėme, kad bent sumokėtų už degalus, tačiau išgirdome, kad nėra pinigų. Jei palangiškiai nesutiks nemokamai išvalyti smėlio, tuomet ieškosime verslininkų, kurie padengtų išlaidas", – tikino K.Paulikas.

Tikėtis, kad smėlio valymo mašina šį sezoną bus išvalyti visi uostamiesčio paplūdimiai, neverta, mat, anot J.Lygutaitės, nėra pinigų. "Verslininkai visų pliažų taip pat neprabrauks, nes tai labai brangu", – neslėpė Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė.


Mėlynos vėliavos paplūdimiai:

I Melnragės (500 metrų)

II Melnragės (500 metrų)

Palangos Botanikos parko (500 metrų)

Juodkrantės (400 metrų)

Nidos (800 metrų)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų