Pereiti į pagrindinį turinį

Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje susitiko su Klaipėdos verslininkais

2013-01-25 15:24
Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje susitiko su Klaipėdos verslininkais
Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje susitiko su Klaipėdos verslininkais / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos uosto kompanijų atstovai turėjo galimybę nerimą keliančius klausimus dėl tolesnių verslo su Baltarusija perspektyvų tiesiogiai išsakyti šios šalies ambasadoriui Lietuvoje Vladimirui Dražinui.

Nepaprastasis ir įgaliotasis Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje ir Suomijoje V.Dražinas vakar apsilankė uostamiestyje.

„Klaipėda mums visų pirma patraukli todėl, kad čia yra neužšąlantis uostas ir palankūs tarifai. Tik jūsų pačių lankstumas gali padėti išvengti tam tikrų nesklandumų“, – tikino ambasadorius.

V.Dražinas pabrėžė, kad prekybos ir tranzitinių krovinių srityje mūsų valstybės šiandien yra strateginiai partneriai. O tai esą reiškia, kad ir ateityje šie ekonominiai santykiai bus vystomi.

„Šiandien mes patenkinti 2012 metų tarpusavio ekonominės veiklos rezultatais. Per visus 20 mūsų valstybių bendradarbiavimo metų pernykščiai buvo patys geriausi. Mes pasirengę to siekti ir šiemet“, – tikino V.Dražinas.

Pasak ambasadoriaus, ekonominį šalių bendradarbiavimą turėtų paskatinti ir IX tarptautinis Baltarusijos ir Lietuvos forumas, kurį planuojama surengti balandžio mėnesį būtent Klaipėdoje.

„Iki šios dienos Lietuvos ir Baltarusijos ekonominių santykių plėtojimas yra nuoseklus. Prieš 20 metų prekybos apyvarta siekė keliasdešimt mln. litų, o šiais metais planuojami 6 mlrd. litų apyvartos prekybos su Baltarusija ir apie 2 mlrd. litų paslaugų srityje“, – patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Išorinių ekonominių santykių departamento Eksporto ir investicijų skatinimo skyriaus patarėjas Vidmantas Verbickas.

Klaipėdos uoste iš Baltarusijos atkeliaujantys kroviniai sudaro trečdalį visos krovos. Vien trąšų „Belaruskalij“ kompanija pernai eksportavo per 6 mln. tonų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų