Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos kelią klaipėdiečiai minėjo skirtingai

2024-08-24 08:17

Baltijos kelio 35 metų sukaktį klaipėdiečiai minėjo keliose uostamiesčio vietose. Pietinėje miesto pusėje tai buvo jaunatviškas renginys su pramogomis vaikams bei jaunatvišku koncertu. O miesto širdyje, ten, kur stovėjo Šv. Jono bažnyčia, kartu su evangelikų liuteronų kunigais bei broliais pranciškonais rankomis susikibo kitas būrys klaipėdiečių.

Aikštėje, po kuria tebėra bažnyčios pamatai, renginiai vyko jau kelias šios savaitės dienas. Tai buvo pirmojo Šv. Jono bažnyčios jaunimo muzikos festivalio koncertai. Penktadienį vakare šioje aikštelėje degė laužas, kunigai laimino žmones, drauge meldėsi ir giedojo. Visa tai buvo skirta prisiminti Baltijos kelią.

Apie tai kalbėjo ir Klaipėdos universiteto istorikė doc. dr. Silva Pocytė. Baltijos kelias parodė mums patiems ir visam pasauliui trijų mažų tautų ryžtą būti laisvomis. Tai – geras pavyzdys ir klaipėdiečiams, siekiantiems Šv. Jono bažnyčios atstatymo.

Todėl visų susirinkusiųjų susikibimas rankomis priminė Baltijos kelią, o kartu tapo būsimų įvykių simboliu. Prieš 35 metus Baltijos kelią susirinkusiesiems priminė Erikos Gaučiūtės–Žylės atliekamos laisvės dainos ir giesmės. Jaukus pasibuvimas prie laužo užtruko iki sutemų.

Pietinėje miesto pusėje, daugiabučių namų apsuptyje esančiame Sąjūdžio parke, vyko kitas tai pačiai progai paminėti skirtas renginys. Parke plevėsavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavos, vaikams buvo parengta pramogų.

Žmonių parke buvo labai daug, tiesa, susikibti rankomis, taip, kaip tūkstančiai lietuvių, latvių ir estų tai darė Baltijos kelyje, šįkart nebuvo daug norinčių.

Žadėtą parasparnių, skraidyklių bei parašiutininkų pasirodymą sutrikdė stiprokas vėjas, virš minios praskrido tik dvi skraidyklės.

Užtat gerą nuotaiką kūrė grupės „Old City Band“ muzikantai. Jie grojo savo repertuaro dainas. Susirinkusieji laukė jau populiarumo pasiekusios GJan pseudonimu prisistatančios Gretos Jančytės pasirodymo scenoje.

Nors renginys buvo labiau orientuotas į jauną publiką, į Sąjūdžio parką atėjo labai daug vyresnio amžiaus žmonių, daug šventės dalyvių atsivedė ir augintinius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų