Pereiti į pagrindinį turinį

Bastionų tiltui prašys ES pinigų

2016-04-20 08:36 diena.lt inf.

Uostamiestis naujo tilto per Danės upę statyboms planuoja prašyti pinigų.

Planai: daugelis jau spėjo ir užmiršti triukšmingus debatus, kilusius dėl suplanuotos gigantiško tilto statybos.
Planai: daugelis jau spėjo ir užmiršti triukšmingus debatus, kilusius dėl suplanuotos gigantiško tilto statybos. / Klaipėdos savivaldybės vizualizacija

Tikimasi, kad iš ES pavyks gauti didžiąją statinio atsiradimui reikiamos sumos dalį. Vis dėlto kelis šimtus tūkstančių eurų teks atseikėti ir miestui.

Klaipėda ir toliau juda Bastionų tilto atsiradimo link. Šiuo metu rengiamasi kreiptis į ES, kad ši skirtų pinigų tiltui statyti.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė sakė, kad paraišką gauti ES struktūrinių fondų finansinę paramą planuojama pateikti iki šių metų rugsėjo 23 d.

Pirminiais skaičiavimais, senamiesčio apylanka turintis tapti naujas statinys atsieis daugiau nei 6,4 mln. eurų.

Iš ES tikimasi gauti kiek daugiau nei 5 mln. eurų, dar per 450 tūkst. eurų turėtų prisidėti valstybė, o miestui kišenę tektų paploninti daugiau nei 860 tūkst. eurų.

Antradienį posėdžiavę Klaipėdos tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai pritarė tokiems miesto planams. Galutinį žodį dar turės tarti uostamiesčio taryba.

Pastebima, kad Klaipėdos centrinėje dalyje Danės upės krantus jungia trys tiltai – Mokyklos gatvės, Pilies ir Biržos. Pastaruoju riedėti leidžiama tik viešajam transportui.

Laikinai uždarius vieną iš esamų tiltų remonto ar rekonstrukcijos darbams, padidėja transporto apkrova, padaugėja papildomų rūpesčių vairuotojams, viešajam transportui bei specialiosioms tarnyboms.

Naujas Bastionų tiltas tokias problemas esą leistų išspręsti, juo būtų galima nukreipti Biržos tiltui, Tiltų ir Pilies gatvėms tenkančius transporto srautus.

Pakeliamasis tiltas bus keturių eismo juostų, abiejose jo pusėse bus įrengti pėsčiųjų takai, o vienoje – takas dviratininkams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų