Pereiti į pagrindinį turinį

Be pusryčių – per 2000 mokinių

2010-02-01 05:00
Nuostolis: virš tūkstančio mokinių neteks galimybės rytais pusryčiauti mokykloje.
Nuostolis: virš tūkstančio mokinių neteks galimybės rytais pusryčiauti mokykloje. / V.Liaudanskio nuotr.

Nemokamiems pusryčiams mokyklose skirtų pinigų Klaipėdoje pakaks pamaitinti tik apie 160 vaikų.

Gruodžio pabaigoje vyriausybei pakoregavus socialinės paramos moksleiviams įstatymą, savivaldybėms palikta nuspręsti, kam skirti nemokamus pusryčius.

Tad nuo sausio vidurio vaikai iš socialiai remtinų šeimų mokyklose sulaukdavo tik nemokamų pietų. Laukta, kol apsispręs vietos valdžia.

Praėjusios savaitės pabaigoje Klaipėdos miesto taryba priėmė sprendimą dėl nemokamų pusryčių skyrimo.

Pagal patvirtintą naująją tvarką į pusryčius galės pretenduoti tik socialinę pašalpą gaunančios nepilnos, turinčios neįgaliųjų arba sulaukusių pensinio amžiaus tėvų šeimos.

Pageidaujančius gauti vaikui nemokamus pusryčius šios šeimos turėtų parašyti prašymą Socialinės paramos skyriuje.

Nemokamiems pusryčiams bus skiriama 49 tūkst. litų. Šios sumos pakaks pamaitinti apie 160 moksleivių. Iki tol mokykloje nemokamai pusryčiauti galėjo 2300 vaikų.

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Svetlana Vasiliuk tikisi, kad ateityje bus skirta papildomų pinigų, tad nemokamai pusryčiaujančiųjų ratas išsiplės.

Vitės pagrindinėje mokykloje šilto maisto rytais gaudavo beveik šimtas vaikų: 40 pradinukų ir 56 vyresniųjų klasių moksleiviai.

"Nuostolis", - taip daugeliui auklėtinių prarastą galimybę dėl nemokamų pusryčių apibūdino mokyklos direktorė Elvyra Stanslovaitienė.

Šioje mokykloje - beveik pusę mokinių ateina iš socialiai remtinų šeimų. Tad direktorės manymu, pusryčiai taip pat yra tam tikra paramos formą. Jos sunku netekti, ypač per sunkmetį.

Kas mėnesį šeimų, kurioms būtina socialinė parama, tik didėja.

"Ryte gavus šilto maisto lengviau susikaupti, mąstyti ir dirbti. Paramą gaunančias savo šeimas puikiai pažįstame. Matome, kurie į mokyklą ateina išalkę. Maisto jie tikrai nemėto ir viską suvalgo", - tikino E.Stanslovaitienė.

Ievos Simonaitytės pagrindinės mokyklos direktorė Gražina Skunčikienė dar negali pasakyti, kam iš 50 mokinių po naujosios tvarkos patvirtinimo išliks nemokami pusryčiai.

Pasak direktorės, jau dabar nuogąstauta, kad virš mėnesio sunkiai gyvenančių šeimų vaikai gaudavo tik nemokamus pietus.

Socialinė parama priklauso šeimoms, kur vienam asmeniui tenka ne daugiau 350 litų. Nemokami pusryčiai pradinukams kainuoja 2,20 litų, o vyresniųjų klasių moksleiviams - 2,60 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų