Pereiti į pagrindinį turinį

Biudžetininkus varys nemokamų atostogų

2012-03-29 16:59
Biudžetininkus varys nemokamų atostogų
Biudžetininkus varys nemokamų atostogų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos miesto ir rajono biudžetinių įstaigų darbuotojams – neramios dienos, nes bet kurią akimirką jų gali būti paprašyta eiti nemokamai ilsėtis.

Anot Klaipėdos mero pavaduotojo Vytauto Čepo, itin bloga situacija yra kai kuriose uostamiesčio švietimo įstaigose, nes darbo užmokesčiui šiemet trūksta apie 4 mln. litų.

„Ir tai yra natūralu, nes mokinių sumažėjo, o mokytojų nemažėja. Jų kvalifikacija aukšta, tad ir atlyginimai dideli, o mokinio krepšelio lėšų gavome mažiau. Šiuo metu galime uždaryti keturias mokyklas, bet to nedarome, todėl ir trūksta pinigų algoms“, – priežastį, kodėl susiklostė kebli situacija, įvardijo V.Čepas.

Paklaustas, ar mokytojams gali tekti eiti nemokamų atostogų, vicemeras vylėsi, jog tokių priemonių imtis nereikės.

„Manau, kad pavyks išsisukti, bet kažkam teks nuryti karčią piliulę. Negalime žmonių varyti nemokamų atostogų. Be to, gal po pusmečio miesto biudžete turėsime kokius 6 mln. litų viršplaninių pajamų ir galėsime saldžiai valgyti“, – nepanikuoti ragino V.Čepas.

Pavojaus varpai, jog biudžetinių įstaigų darbuotojams gali tekti eiti nemokamų atostogų, kur kas garsiau skamba Klaipėdos rajone.

„Nemokamai atostogauti darbuotojams gali tekti ir po mėnesį ir apie tai jie yra informuoti. Tačiau gal pavyks išvengti tokių nemalonumų. Įstaigoms nurodyta taupyti šilumą, nepriimti naujų darbuotojų, jei kas nors išeis iš darbo, o sutaupytus pinigus panaudoti algoms“, – teigė Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Ji tvirtino, kad jau girdėjo prognozes, kad kiti metai nebus geresni nei šiemet, todėl esą ir būtina taupyti, kad kitąmet nereikėtų žmonių ne tik varyti nemokamų atostogų, bet ir mažinti etatų.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius buvo nusiteikęs šiek tiek optimistiškiau. „Aišku, darbo užmokesčio fondas visose įstaigose yra sumažintas 10 proc., nes tiek sumažėjęs ir šiųmetis savivaldybės biudžetas. Tačiau gal įstaigos vadovai ras būdų, kaip sutaupyti, gal darbuotojai sirgs, todėl nereikės mokėti algos ir pinigų užteks kitų atlyginimams. Baimės akys didelės, tačiau dar palaukime ir pamatysime, kokių priemonių reikės imtis“, – optimizmo biudžetinių įstaigų darbuotojams bandė įkvėpti Č.Banevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų