Pereiti į pagrindinį turinį

Buhalterius uostamiesčio savivaldybė įkurdins muziejuje

2013-04-22 18:00
Buhalterius uostamiesčio savivaldybė įkurdins muziejuje
Buhalterius uostamiesčio savivaldybė įkurdins muziejuje / Shutterstock nuotr.

Klaipėdos valdininkai jau atsistojo prie starto linijos centralizuoti biudžetinių įstaigų buhalterijas. Tokių veiksmų pasekmė – darbo neteks apie 100 žmonių, tačiau per metus tikimasi sutaupyti 3 mln. mokesčių mokėtojų litų.

Miesto taryboje kitą savaitę turėtų būti patvirtintas savivaldybės biudžetinių įstaigų buhalterijų centralizavimo planas.

Jame numatyta, kad įstaigų buhalterijos bus centralizuotos nuo kitų metų pradžios, visą apskaitą vykdys savivaldybė.

Todėl joje bus įkurtas naujas Biudžetinių įstaigų centralizuotos apskaitos skyrius, kuriame dirbs 46 darbuotojai. Dauguma jų, tikimasi, bus tie, kuriuos atleis iš biudžetinių įstaigų. Skyrius turi būti suformuotas iki spalio 1 dienos, kad iki metų pabaigos suspėtų iš įstaigų perimti visus reikiamus dokumentus ir juos sukelti į bendrą duomenų bazę.

Naują skyrių planuojama įkurti iš Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus perimtame pastate Liepų g. 7.

Klaipėdos savivaldybei priklauso apie 120 biudžetinių įstaigų, kuriose dirba 194 buhalteriai.

Numatoma, jog po pertvarkos kurį laiką, atsižvelgiant į poreikį, kai kuriose įstaigose bus palikta po pusę, kitose ir po visą buhalterių etatą.

„Su įstaigų vadovais bendravome tikrai daug ir matome, kad jie jau pakankamai ramiai žiūri į pokyčius. Dabar jau net kai kurie vadovai norėtų, jog įstaigoms pačioms nebereikėtų rūpintis ir viešaisiais pirkimais“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Klaipėdoje biudžetinių įstaigų buhalterija ir anksčiau buvo centralizuota, tačiau prieš dešimt metų miesto tarybos nariai nusprendė, kad buhalterijas reikia atskirti – kiekviena įstaiga pati turi tvarkyti apskaitą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų