Pereiti į pagrindinį turinį

Būstų pritaikymui – daugiau lėšų

2015-09-22 09:02

Uostamiesčio tarybos nariams buvo pristatyta, kam panaudojamos socialinėms pašalpoms ir kompensacijoms šildymui ir vandeniui skirtos, tačiau neišleistos lėšos. Džiaugiamasi, kad pinigai lieka socialinei sričiai. Jais siekiama pagerinti įvairių įstaigų ir jų klientų kasdienybę.

Būstų pritaikymui neįgaliesiems savivaldybė šiemet skyrė 35 tūkst. eurų.
Būstų pritaikymui neįgaliesiems savivaldybė šiemet skyrė 35 tūkst. eurų. / "Shutterstock" nuotr.

Uostamiesčio tarybos nariams buvo pristatyta, kam panaudojamos socialinėms pašalpoms ir kompensacijoms šildymui ir vandeniui skirtos, tačiau neišleistos lėšos. Džiaugiamasi, kad pinigai lieka socialinei sričiai. Jais siekiama pagerinti įvairių įstaigų ir jų klientų kasdienybę.

Pavyks sutaupyti

Ataskaita buvo pristatyta miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė pasakojo, kad šiemet socialinėms pašalpoms buvo skirta apie 3,7 mln., o kompensacijoms – apie 2,4 mln. eurų. Iš viso – maždaug 6,2 mln. eurų.

Per pusę metų buvo panaudota 2,2 mln. eurų. Pasak A.Daujotienės, sutaupyta beveik milijonas.

"Iki metų pabaigos iš viso sutaupysime maždaug 1,8 mln. eurų", – tvirtino direktorė.

Mažiau lėšų socialinėms pašalpoms ir kompensacijoms išleidžiama, kai pastarųjų skirstymas buvo perduotas savivaldybei.

Nori sumažinti eiles

Iš sutaupytų pinigų 16,5 tūkst. eurų skirta Senjorų metų renginiams.

59 tūkst. atseikėta ne savivaldybių įsteigtų įstaigų, kurios teikia ilgalaikės socialinės globos paslaugas senyvo amžiaus ir neįgaliems asmenims bei dienos socialinę globą neįgaliems asmenims, projektų, skirtų socialinių paslaugų infrastruktūros gerinimui, daliniam finansavimui.

Projektui "Kompleksinė pagalba Klaipėdos miesto socialinės grupės vaikams ir jaunimui", kurį įgyvendina Klaipėdos šeimos ir vaiko gerovės centras, skirta 11,5 tūkst. eurų.

Aplinkos pritaikymui neįgaliesiems – 35 tūkst. eurų. Už juos buvo suremontuoti 8 butai. Buvo nugriauti slenksčiai, atlikti kiti darbai, kad būtų patogu neįgaliesiems.

"Šiam tikslui lėšų gauname iš valstybės. Tačiau yra labai daug laukiančiųjų. Eilė labai didelė. Tad nusprendėme skirti tam pinigų. Norime jas bent kiek sumažinti", – komentavo vadovė.

Kitais metais butų pritaikymui neįgaliesiems ruošiamasi skirti dar didesnę sumą – 75,8 tūkst. eurų.

Žada statyti tvorą

Senyvo amžiaus asmenų dienos socialinės globos ir Suaugusių asmenų, turinčių psichinę negalią, dienos socialinės globos centrams skirta 13,6 tūkst. eurų.

Danės centrui, esančiam Kretingos gatvėje, ketinama atseikėti 32 tūkst. eurų. Ten bus remontuojamas privažiavimas. Neįgaliųjų centrui "Klaipėdos lakštutė" bus skirta 8,6 tūkst. eurų. Už šiuos pinigus bus rengiamas rūsio remonto projektas. Dabar rūsys nuolat užpilamas. Dėl to pradėjo pelyti sienos pirmame aukšte.

Klaipėdos šeimos ir vaiko gerovės centrui bus skirta lėšų naujų patalpų remonto projektui. Prie neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" filialo žadama statyti tvorą. Tame pačiame pastate yra įsikūrusi ir "Medeinės" mokykla. Nuspręsta, kad šias įstaigas reikia atskirti. Tam bus skirta 17,3 tūkst. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų