Pereiti į pagrindinį turinį

Danės skvero atnaujinimas: dėliojami laiko juostos akcentai

2020-07-26 02:00

Jau dėliojami vieno ryškiausių rekonstruojamo Danės skvero akcentų tapsiančios istorinės laiko juostos apmatai. Derinami galutiniai dizaino maketo apipavidalinimo estetiniai sprendimai.

Derinimas: savivaldybės atstovai jau apžiūrėjo Dangės skvero akcentu tapsiančios laiko juostos projektą, kuris miestui kainuos beveik 10 tūkst. eurų.
Derinimas: savivaldybės atstovai jau apžiūrėjo Dangės skvero akcentu tapsiančios laiko juostos projektą, kuris miestui kainuos beveik 10 tūkst. eurų. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Iki kitų metų vasaros pagaliau turėtų būti baigtas įrengti Danės skveras, kurio vienu svarbiausių akcentu turėtų tapti simbolinė istorinė laiko juosta, apimsianti esminius šalies ir Klaipėdos įvykius.

Šis savotiškas muziejus po atviru dangumi bus skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, jau apžiūrėtas laiko juostos dizaino maketas ir kūrėjams išsakytos pastabos.

"Diskutavome dėl užrašų šriftų parinkimo ir jų dydžio, dėl teksto pateikimo dar ir anglų, ne tik lietuvių kalba, svarstėme, ar reikalingas vadinamasis QR kodas. Mums jau buvo parodytas vienas pavyzdys, koks yra suplanuotas projekte. Techniniame projekte buvo numatyta tik idėja, o dirbant tas sumanymas dabar yra detalizuojamas. Žiūrėjome, ar viskas tilps į tuos stendus", – kalbėjo V.Švedas.

Istorinės laiko juostos maketas miestui papildomai kainuos dar 9,8 tūkst. eurų, o visas Danės skvero ir krantinių sutvarkymas – apie 11 mln. eurų.

Šiuo metu vyksta intensyvi krantinių rekonstrukcija.

Visi skvero rekonstrukcijos darbai turi būti atlikti per 18 mėnesių, iki kitų metų vasaros pradžios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų