Pereiti į pagrindinį turinį

Darbo biržoje – dirigento paieškos Klaipėdos muzikiniam teatrui

2012-04-25 05:00
Darbo biržoje – dirigento paieškos Klaipėdos muzikiniam teatrui
Darbo biržoje – dirigento paieškos Klaipėdos muzikiniam teatrui / Shutterstock nuotr.

Darbo biržos tinklalapyje paskelbta, kad Klaipėdos muzikinis teatras ieško dirigento. Tai pirmas atvejis, kai tokio rango kūrybiniam darbuotojui teatras skelbia konkursą.

„Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras nuolatiniam darbui ieško dirigento. Reikalavimai: aukštasis muzikinis išsilavinimas – dirigento kvalifikacija, ne mažesnė kaip trejų metų darbo patirtis pagal specialybę, ne mažiau kaip dvi užsienio kalbos (anglų, rusų, italų), gebėjimas vadovauti orkestrui ir kitiems teatro kūrybiniams padaliniams. Mažiausias atlyginimas 2 tūkst. 400 Lt., neatskaičius mokesčių.“

Toks skelbimas atsirado ne tik Klaipėdos muzikinio teatro, bet ir Darbo biržos tinklalapyje.

„Kai laimėjau konkursą ir pradėjau dirbti, tai teatre nebuvo nė vieno dirigento. Jie gi neauga kaip grybai po lietaus. Mes dar nė karto neskelbėme viešos paieškos. Yra besidominčių, ieškosime iki birželio vidurio“, – pasakojo Klaipėdos muzikiniam teatrui jau daugiau nei metus vadovaujantis Ramūnas Kaubrys.

Šiandien Klaipėdos muzikiniame teatre puse etato dirba vyriausiasis dirigentas Dainius Pavilionis bei dirigento asistentas Dmitrijus Zlotnikas.

„Dirigento reikia ne vieno. Šie specialistai yra neatskiriami nuo Muzikinio teatro, tai – svarbiausia grandis. Teatre pernai nebuvo nei dirigento, nei režisieriaus, nei dailininko. Todėl ne kartą teko kreiptis į Kultūros ministeriją su prašymu, kad padėtų spręsti šias bėdas“, – pripažino R.Kaubrys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų