Pereiti į pagrindinį turinį

Darželį vaikui rinks savivaldybė

2009-01-10 09:00
Darželį vaikui rinks savivaldybė
Darželį vaikui rinks savivaldybė / Tomo Raginos nuotr. Nuspręsta: nuo šiol rajono valdžia rajone registruotus vaikus sieks ugdyti savo darželiuose, tik neradus kitos galimybės jie bus siunčiami į miestą.

Kokį darželį lankys vaikas, gyvenantis užmiestyje, spręs Klaipėdos rajono savivaldybė. Tik su jos palaiminimu vaikai galės lankyti uostamiesčio ugdymo įstaigas.

Vakar vykusiame miesto mero Rimanto Taraškevičiaus ir Klaipėdos rajono mero Vaclovo Dačkausko pasitarime buvo apsispręsta, jog į miesto darželius vaikai iš Klaipėdos rajono bus priimami tik su šios savivaldybės "siuntimu".

Tokį siuntimą ketinama išduoti tik tuo atveju, kai rajono darželiuose nebus laisvų vietų arba ugdymo įstaiga bus per toli gyvenvietės.

"Klaipėdai bus mokama tik už tuos, kurie turės savivaldybės "siuntimus". O vaikus siųsime tik iš tų vietų, kur nėra darželių. Kitu atveju vaikai bus auklėjami rajono ugdymo įstaigose", – aiškino V.Dačkauskas.

Rajono savivaldybės atstovai tikino, jog bus ieškoma galimybių padidinti vietų skaičių esamose ugdymo įstaigose.

Sausį įsigaliojo Klaipėdos miesto tarybos sprendimas, kuris įtvirtino naują vaikų iš kitų savivaldybių priėmimo į uostamiesčio darželius tvarką. Nutarta nuo šiol juos priimti tik esant laisvų vietų ir abiem savivaldybėms sudarius sutartį dėl šių vaikų ugdymo finansavimo.

Tačiau naujoji tvarka nebus taikoma anksčiau priimtiems rajono mažamečiams. Jų ugdymą miesto darželiuose ir toliau apmokės Klaipėdos savivaldybė.

Šiuo metu uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko beveik pusė tūkstančio vaikų iš kitų miestų ir rajonų. Vieno vaiko mėnesinės ugdymo išlaidos darželyje siekia apie 500 litų.

Vakar su Klaipėdos miesto meru susitikę Klaipėdos rajono valdžios atstovai žadėjo artimiausiu metu apsvarstyti ir pasirinkti jiems tinkamiausią mokesčio už darželinukų ugdymą skaičiavimo tvarką.

Už rajone gyvenančius, bet mieste darželį lankančius vaikus rajono savivaldybė į Klaipėdos biudžetą kasmet mokėtų apie pusę milijono litų.

Dėl mokesčio dydžio dar šį mėnesį turės apsispręsti ir Klaipėdos miesto taryba. Jai priėmus sprendimą mokestis už atokiau gyvenančių darželinukų ugdymą įsigaliotų nuo kovo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų