Pereiti į pagrindinį turinį

Darželiuose – pavojus užsikrėsti nuo kitų vaikų

2012-10-18 11:33
Darželiuose – pavojus užsikrėsti nuo kitų vaikų
Darželiuose – pavojus užsikrėsti nuo kitų vaikų / Tomo Raginos nuotr.

Klaipėdiečiai nevengia savo sergančių vaikų vesti į darželius, nors dėl tokio neatsakingo elgesio kyla pavojus susirgti kitiems mažyliams.

Tėvus ragina netylėti

Pastaruoju metu tėvai dažniau prabyla apie sergančius vaikus darželiuose. Dėl to baiminamasi į įstaigas vesti sveikus mažylius, kad šie neužsikrėstų. Manoma, kad vaikų sergamumas pastaruoju metu gali padidėti, nes šildymas darželiuose pradėtas anksčiau, kai namuose dar buvo šalta.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė pabrėžė, kad tėvai, matantys, jog į darželį vedami sergantys vaikai, turėtų netylėti.

„Taip besielgiantys suaugusieji nesirūpina ne tik kitų, bet ir savo vaikų sveikata. Iš patikrinimų rezultatų akivaizdu, kad tokių tėvų yra“, – teigė vedėja.

Pernai Klaipėdos visuomenės sveikatos centras sulaukė vos vieno skundo, kad į darželį vedami sergantys vaikai. Specialistai patikrino ne tik nurodytą, bet ir kitus darželius.

Pasak A.Šlepetienės, vaikų lopšeliai-darželiai buvo tikrinami sausio–vasario mėnesiais, kai vyravo šalčiausi orai. Užkrečiamų ligų požymių turinčių vaikų buvo rasta trijose įstaigose.

Skyrė baudas auklėtojoms

Asmenims, kurie atsakingi už vaikų rytinį priėmimą, buvo taikytos administracinės nuobaudos. A.Šlepetienės teigimu, auklėtojos geriausiai mato, ar vaikas į darželį atėjo sergantis. Nei slaugytojos, nei įstaigos vadovas to iš karto negali nustatyti, nes nedalyvauja priimant vaikus.

Už pažeidimą, kai į darželį priimami sergantys vaikai, gresia bauda nuo 50 iki 200 litų.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centre skundas, kad į darželį atvedami sergantys vaikai, buvo gautas ir šių metų sausį, tačiau jis nepasitvirtino.

„Visada pasižiūrime, ar darželyje nėra sergančių vaikų. Tikriname net tada, kai reidas vyksta visai kitu tikslu“, – tvirtino vedėja.

Po ligos vaiką priimti į lopšelį-darželį galima tik gavus gydytojo pažymą, kad jis sveikas.

„Nei tėvai, nei auklėtoja negali nuspręsti, kad mažylis jau pasveiko ir gali lankyti įstaigą“, – tvirtino A.Šlepetienė.

Kontroliuoja vieni kitus

Vedėja pastebėjo, kad tėvai patys stengiasi sudrausminti kitus suaugusiuosius, atvedančius savo sergančius vaikus. Pamatę rūbinėje įspėja, kad taip elgtis negalima ir apie sergančius mažylius informuoja auklėtojas.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras pastaruoju metu taip pat sulaukė tokių skundų. Tačiau patikrinimai nebuvo atlikti, nes nebuvo nurodytas įstaigos pavadinimas.

„Tėveliai, pastebėję, kad atvedami sergantys vaikai, pirmiausia turėtų įspėti auklėtojas. Jei šios nesiima priemonių, pranešti įstaigos administracijai. Pastebėjus, kad situacija negerėja, kreiptis į Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą, nurodant įstaigos pavadinimą ir, jei galima, grupę. Tuomet operatyviai bus organizuojamas patikrinimas. Pranešusio asmens konfidencialumas garantuojamas“, – pabrėžė A.Šlepetienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų