Pereiti į pagrindinį turinį

Daugės skrydžių iš Palangos

2009-02-05 09:00
Daugės skrydžių iš Palangos
Daugės skrydžių iš Palangos / Redakcijos archyvo nuotr. Netrukus: iš Palangos oro uosto lėktuvai skris ir į Latvijos sostinę.

Vakarų Lietuvos gyventojams keliauti taps paprasčiau – jau netrukus iš Palangos oro uosto padaugės skrydžių į kai kurias Europos šalių sostines.

Pasak Palangos oro uosto direktoriaus Leono Kvietkausko, bankrutavus Lietuvos avialinijų bendrovei "flyLAL", nutarta ieškoti alternatyvų, kaip Klaipėdos regiono gyventojams patogiau pasiekti Europos valstybių sostines. Tad ketinama pasiūlyti ne tik naujų maršrutų, bet ir padidinti dabartinių skrydžių skaičių.

Pasak L.Kvietkausko, nuo balandžio į daugelį Europos miestų iš Palangos oro uosto bus siūloma skristi per Rygą. Latvijos aviakompanija "airBaltic" siūlys 12 jungiamųjų skrydžių per savaitę skrendant į pasirinktą Europos šalių miestą.

Anot L.Kvietkausko, jau dabar parduodami bilietai skrydžiams į 16 šių miestų. Į Rygą planuojama siūlyti po du skrydžius darbo dienomis ir po vieną savaitgaliais. Bilietas iš Palangos į Latvijos sostinę ir atgal kainuos apie 120 litų.

"Labai džiaugiamės, kad netrukus iš Palangos turėsime skrydį į Rygą. Manau, jog tai bus puiki galimybė klientams pasiekti daugelį Europos valstybių. Jau ir dabar daug mūsų klientų į kitas šalis keliauja per Danijos sostinę – Kopenhagą, o dabar jie galės rinktis, per kurį iš šių miestų skristi jiems patogiau ar pigiau", – kalbėjo L.Kvietkauskas.

Dar viena naujiena yra ta, kad nuo birželio 1 dienos padaugės skrydžių į Kopenhagą. Dabar vykti į šį miestą iš Palangos siūloma du kartus per dieną. Netrukus bus pasiūlyti trys skrydžiai per dieną. Iš Kopenhagos oro uosto tranzitu galima patogiai nuskristi į kitas Europos ir likusio pasaulio šalis.

Taip pat nuo birželio vidurio, kuomet padaugės turistų, Rusijos oro kompanija "UTair" ketina atnaujinti skrydį į Rusijos sostinę Maskvą.

L.Kvietkauskas apgailestavo, kad kol kas iš Palangos negalima pasiekti Didžiosios Britanijos sostinės Londono bei Airijos sostinės Dublino. Tačiau, pasak jo, kai kurioms skrydžių bendrovėms jau pasiūlyta rengti skrydžius iš Palangos į šiuos du miestus. Tad jei derybos pavyks, netrukus tiesiogiai iš pajūrio bus galima pasiekti ir šias sostines.

Kad reikia atnaujinti kai kuriuos maršrutus bei pasiūlyti naujų, pasak L.Kvietkausko, liudija ir tai, kad Palangos oro uostas gerokai išpopuliarėjo – per pirmąjį šių metų mėnesį aptarnautų keleivių skaičius, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 19 proc., aptarnautų orlaivių skaičius – 23 proc.


Skrydžiai iš Palangos oro uosto:

šiuo metu – tiesioginiai skrydžiai į Oslą ir Kopenhagą,

netrukus – tiesioginiai skrydžiai į Rygą ir Maskvą,

ateityje – į Londoną ir Dubliną.


Palangos oro uosto planai

* šiemet ketinama modernizuoti aviacinių degalų bazę bei keleivių terminalą. Šiems projektams įgyvendinti kartu su ES parama bus skirta 20 mln. Lt.

* šiemet Palangos oro uostas planuoja aptarnauti 113 tūkst. keleivių. Pernai aptarnauta 101 tūkst. keleivių.

Netrukus: iš Palangos oro uosto lėktuvai skris ir į Latvijos sostinę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų