Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiau tualetų uostamiestyje nepastatys

2009-04-27 09:00
Mokestis: už apsilankymą automatiniame tualete reikia mokėti litą.
Mokestis: už apsilankymą automatiniame tualete reikia mokėti litą. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vasarą uostamiesčio gyventojams ir svečiams teks tenkintis tokiu pat viešųjų tualetų skaičiumi kaip ir pernai. Pastatyti naujų neplanuojama.

Vasaros sezono metu uostamiestyje veiks 48 viešieji tualetai. Dauguma jų – biotualetai, kurie pastatyti galinėse miesto autobusų stotelėse, paplūdimių prieigose.

Per dešimt stacionarių viešųjų tualetų yra Smiltynėje, Melragėje, Giruliuose. Mieste ištisus metus veikia du automatiniai tualetai. Vienas jų – Skulptūrų parko prieigose, antrasis – Senojoje perkėloje.

Dauguma viešųjų tualetų Klaipėdoje yra nemokami. Už apsilankymą litą reikia mokėti automatiniuose tualetuose bei esančiame Melnragėje, Kopų gatvėje. Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, mokestis yra simbolinis – dėl tvarkos. Jo didinti neketinama.

"Iš tualetų neuždirbsi. Tie tualetai per geri, kad jais būtų leista naudotis nemokamai. Nemokamai galima naudotis biotualetais, o kas nori geresnių sąlygų – turi mokėti. Europoje įprasta už pasinaudojimą tualetu mokėti eurą", – pasakojo I.Šakalienė.

Artėjant vasarai savivaldybė ruošiasi remontuoti viešuosius tualetus. Labiausiai nukentėjo stacionarūs ir automatiniai. Išlaužtos jų durys, spynos.

"Kasmet prieš vasaros sezoną turime problemų dėl paplūdimių lauko tualetų. Jie būna apdaužyti, išlaužyti. Pasitaiko, jog išlaužiamos ir durys", – tvirtino vedėja.

Naujų viešųjų tualetų Klaipėdoje šiemet nebus statoma. I.Šakalienės teigimu, tam nėra lėšų.

Pernai viešųjų tualetų priežiūrai buvo skirta 300 tūkst. litų. Dar 30 tūkst. litų išleista nedideliems jų remonto darbams. Panaši suma skirta ir šiems metams.

Uostamiestyje stūkso ir du nenaudojami, apleisti viešieji tualetai – Šaulių gatvėje ir Skulptūrų parke. Jų durys užvirintos. Klaipėdos savivaldybė šiuos tualetus buvo išnuomojusi vienai įmonei, tačiau, pasak Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, bendrovė nesilaikė sutarties įsipareigojimų – nesuremontavo tualetų ir jų neatidarė. Dėl to savivaldybė kreipėsi į teismą ir susigrąžino turtą.

"Šaulių gatvėje esantį tualetą siūlysime privatizuoti, o su esančiu Skulptūrų parke kol kas nieko nedarysime. Tai spręsime ateityje", – pasakojo G.Paulikienė.


Klaipėdoje viešųjų tualetų yra

Biotualetų – 31

Stacionarių lauko tualetų – 12

Konteineriniai tualetai paplūdimiuose – 3

Automatiniai tualetai – 2

Neveikiantys stacionarūs lauko tualetai – 2

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų