Pereiti į pagrindinį turinį

Debreceno aikštėje vėl prasidės remontas

2016-03-04 17:00

Kitą savaitę Debreceno aikštėje vėl užvirs darbai – prasidės antrasis rekonstrukcijos etapas. Bus remontuojama teritorija prie Naujakiemio gatvės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad žadama pakeisti dangą, įrengti gėlynus, nugenėti medžius.

Darbus atliks Klaipėdoje įsikūrusi įmonė "Vigrinda", kuri laimėjo konkursą. Sutarties suma, kuri dabar siekia 155,4 tūkst. eurų, dar gali šiek tiek keistis. Buvo pirkta ne aikštės rekonstrukcija, o atskiri darbų įkainiai.

Savivaldybė leidimą pradėti darbus Debreceno aikštės dalyje suteikė nuo kovo 7-osios. Tačiau pirmiau reikia gauti leidimus kasybai, pasirengti rekonstrukcijai.

Debreceno aikštės centrinė dalis atnaujinta pernai. Taip pat buvo suremontuota automobilių stovėjimo aikštelė. Klaipėdiečiai džiaugėsi darbais ir pabrėžė, kad jų tikrai reikėjo.

Debreceno aikštėje, ratu sustatytų suolelių viduryje, buvo įkurdinti vazonuose augantys medžiai. Rudenį jie buvo išvežti. Vieni klaipėdiečiai džiaugėsi šiais želdiniais, kiti tvirtino, kad šie atrodo nekaip. Ar sugrįš medžiai, dar nėra aišku.

"Apie tai dar nekalbėjome. Tačiau dėl šio klausimo galima greitai apsispręsti. Norime sulaukti tikro pavasario. Pavasarinę nuotaiką pradėsime kelti, kai vyturėlis ims čiulbėti", – tvirtino vadovas.

Uostamiesčio valdžia yra numačiusi atnaujinti ir kitas pietinėje miesto dalyje esančias erdves.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų