Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl arenos rungiasi keturiese

2008-11-26 09:00
Dėl arenos rungiasi keturiese
Dėl arenos rungiasi keturiese / Konkursas: norinčių 25-erius metus šeimininkauti dar tebeprojektuojamoje arenoje netrūksta.

Nors Klaipėdos daugiafunkcinė sporto ir pramogų arena statyti dar nepradėta, operatorius jai bus parinktas jau netrukus. Norą juo tapti pareiškė keturios bendrovės.

Pirmadienį pasibaigė terminas, kai bendrovės, norinčios valdyti areną, galėjo teikti paraiškas Klaipėdos miesto savivaldybei. Kas pretenduoja tapti būsimosios arenos operatoriais – kol kas neaišku. Anot uostamiesčio savivaldybės specialistų, organizuojančių šį konkursą, įmonės, dalyvaujančios atrankoje, bus paskelbtos vėliau.

"Dar negalime atskleisti, kokios tai įmonės, nes baigėsi tik pirmasis konkurso etapas – vokų atplėšimas. Dabar tikriname, ar visos bendrovės atitinka keltus reikalavimus. Po to viešai paskelbsime šių įmonių pavadinimus", – tvirtino Projektų planavimo ir rengimo skyriaus vedėjas Gintaras Dovydaitis.

Kai paaiškės, ar visos pretendentės teisėtai dalyvauja konkurse ir įgyvendino visus iškeltus reikalavimus, bus skelbiamas antrasis konkurso etapas. Jo metu savivaldybė apsispręs, kuri įmonė tinkamiausia tapti šio pastato operatoriumi.

Laimės ta bendrovė, kuri galės investuoti daugiausiai ir pasiūlys mažiausią finansinę naštą savivaldybei. Pagal sutartį privačios bendrovės investicijos taip pat yra derybų objektas. Savivaldybė pageidauja, kad jos siektų dešimtis milijonų litų. Laisvuose arenos plotuose būtų investuojama į sporto ir kultūrines paslaugas teikiančius objektus.

Pagal sutartį operatorius turėtų įsipareigoti per metus arenoje organizuoti ne mažiau kaip 50 renginių, o už kiekvieną neįgyvendintą projektą privalėtų mokėti baudas.
Taip pat operatorius privalės per metus nemokamai leisti organizuoti 2 sportinius ir 2 kultūrinius renginius, kurie viešojo pirkimo metu bus parinkti savivaldybėje.
Operatorius bus paskirtas 25 metams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų