Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl kelininkų druskos Kuršių nerijoje virs medžiai

2010-07-15 05:00
Dėl kelininkų druskos Kuršių nerijoje virs medžiai
Dėl kelininkų druskos Kuršių nerijoje virs medžiai / Skaitytojo nuotr.

Kelio iš Smiltynės į Nidą pakelėse augantys medžiai bus išpjauti, nes jiems pakenkė žiemą barstyta druska.

Į Nidą vykstantys poilsiautojai nustėro pamatę, kad pakelėse augantys medžiai yra parudavę.

"Juos reikėtų arba kažkaip atgaivinti, arba nupjauti, nes toks vaizdas Kuršių nerijoje yra itin nemalonus akiai", – siūlė žmonės.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovas Tomas Tukačiauskas, kasdien šiuo keliu važinėjantis į darbą, taip pat yra nepatenkintas vaizdu.

"Situaciją matome ir ji tikrai nedžiugina. Medžiai nukentėjo nuo druskos, kuria žiemą buvo barstytas kelias. Druska labiausiai pakenkė kadagiams, bet yra ir parudavusių eglių", – konstatavo T.Tukačiauskas.

Jis neslėpė, kad medžiai tikrai neatsigaus. Todėl artimiausiu metu Neringos savivaldybėje rinksis želdinių tvarkymo komisija, kuri ir nuspręs pažeistų medžių bei krūmų likimą.

"Mano nuomone, kadagius tikrai reikia nupjauti, tačiau galutinį žodį tars komisija. Kelias į Nidą ir taip sulaukia daug diskusijų, jog dėl medžių tankumo – blogas matomumas. Manau, kad medžių galėtų būti ir mažiau. Todėl iškirtus dalį krūmų situacija pagerėtų. Juk kelias turi tarnauti žmonėms, tam jis ir yra", – savo nuomonę išsakė T.Tukačiauskas.

Paklaustas, ar kelininkų nereikalaujama druską pakeisti kitomis priemonėmis, tinkančiomis barstyti kelią, kad nenukentėtų daugiau medžių, pašnekovas tikino, jog apie tai buvo kalbama.

"Derėjomės, kad kelininkai kelią barstytų smulkia skalda, tačiau ji gerokai brangesnė nei druska, todėl tokių ketinimų atsisakyta", – teigė Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų