Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl Klaipėdos baseino statybų – į Kanus

2013-03-12 10:53
Dėl Klaipėdos baseino statybų – į Kanus
Dėl Klaipėdos baseino statybų – į Kanus / Shutterstock nuotr.

Dvi Klaipėdos savivaldybės valdininkės šią savaitę išvyksta į Kanus – didžiausią pasaulyje nekilnojamojo turto parodą, nors didelės naudos miestui iš jos ir nesitiki.

Kanuose prisistatys trys Lietuvos savivaldybės – Klaipėdos, Vilniaus, Druskininkų. Pastarosios dvi turės savo stendus, o Klaipėdoje įgyvendinami projektai bus pristatomi tik dalijant informacinius leidinius.

Klaipėda parodoje pristatys kelis ambicingiausius savo projektus: 50 m baseiną su sveikatingumo centru, piliavietės pritaikymą turizmo reikmėms, Futbolo sporto mokyklos su 25 m baseinu rekonstrukciją, Antrosios vandenvietės pritaikymą mokslo ir technologijų veiklai.

Į Kanus vyks Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė ir Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėja Skaidrė Raudytė.

„Klaipėdos savivaldybė dalyvauja bendroje Lietuvos ir Latvijos programoje, kurios tikslas – skatinti verslumą. Viena šios programos priemonių yra dviejų asmenų išvyka į Kanus. Nė vienas uostamiesčio politikas vykti nepanoro, todėl ten dalyvausime mes su S.Raudyte“, – paaiškino A.Velykienė.

Numatyta, jog kelionei galima išleisti 10 tūkst. litų, tik 1,5 tūkst. litų šios sumos būtų iš miesto biudžeto.

„Nežinau, ar visą numatytą sumą ir išleisime. Viskas priklausys nuo to, kiek kainuos viešbučiai. Lėktuvo bilietai į abi puses iš Rygos oro uosto kainavo po 1,6 tūkst. litų“, – skaičius vardijo A.Velykienė.

Jos žodžiais, pagrindinis Klaipėdos savivaldybės dalyvavimas Kanuose rengiamoje nekilnojamojo turto parodoje tikslas yra pranešti užsienio projektuotojams, statytojams, jog uostamiestyje bus įgyvendinami dideli projektai.

„Mes svarstome 50 m baseino projektuotojų ieškoti tarptautinėje erdvėje, taip pat gali būti ir su statytojais, todėl tai bus puiki proga pranešti apie tai, ką planuojame statyti Klaipėdoje“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Ji pripažino, jog investuotojų Kanų parodoje nei tikimasi rasti, nei jų bus ieškoma, nes planuojami projektai uostamiestyje bus įgyvendinami ES lėšomis.

„Be to, mums svarbu ir įgyti patirties – pasižiūrėti, kaip kitose šalyse įgyvendinami panašūs projektai, kad Klaipėdoje galėtume siekti geriausio rezultato“, – tvirtino A.Velykienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų