Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl maudynių Danėje – įspėjimas

2016-07-01 11:30

Išsimaudyti Danėje sumaniusiems miestiečiams gresia įspėjimas arba bauda. Tai daryti draudžia miesto tarybos patvirtintos taisyklės.

Pramoga: vaikai dažnai ateina išsimaudyti Danės upėje, netoli Jono kalnelio.
Pramoga: vaikai dažnai ateina išsimaudyti Danės upėje, netoli Jono kalnelio. / Vytau

Anksčiau kildavo incidentų

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus ir biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ darbuotojai užvakar surengė patikrinimą Danėje.

Buvo stebima, kaip laikomasi gegužės pradžioje patvirtintų naujų Saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklių.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, jose atsirado naujų nuostatų dėl vandens pramogų paslaugų teikimo.

„Kol nebuvo taisyklių, kildavo įvairių incidentų. Vandens dviračiu pramogautojai buvo išplaukę į laivybos kanalą. Taip pat vandens pramogų teikėjai konfliktavo su besitreniruojančiais irkluotojais“, – pasakojo vedėjas.

Pramogautojai neįkliuvo

V.Valio teikimu, Saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklės numato tvarką, kaip turi būti teikiamos vandens pramogų paslaugos, kur gali plaukti pramogautojai.

„Tikrinome, kaip laikomasi taisyklių. Stebėjome, ar teikėjai jas turi ir supažindina klientus, ar iškabinti grafikai, kada vyksta irkluotojų treniruotės. Tada pramogautojai gali plaukti ne iki tilto, o iki Jono kalnelio“, – aiškino vedėjas.

Tikrintojai vandens pramogų teikėjams pastabų turėjo, bet esminių pažeidimų neužfiksuota.

„Patikrinimo metu vyko irkluotojų treniruotė. Plaukiojančiųjų toliau nei už Jono kalnelio nematėme. Užkardo tikrai nereikia. Apie tvarką informuoja ir ženklai“, – pasakojo vedėjas.

Iš upės išprašė vaikus

Miesto tarybos patvirtintose taisyklėse yra numatyta, kad draudžiama maudytis, nardyti ar šokinėti į vandenį tam neskirtose vietose. Oficialios maudyklos Klaipėdoje yra tik prie jūros. Danėje tokių nėra.

Patikrinimo metu netoli Jono kalnelio, ties pantonu, maudėsi vaikai. Kontrolieriai jų paprašė palikti šią vietą. Ji nėra skirta maudytis.

„Ten yra ir ženklai, įspėjantys, kad maudytis draudžiama, kaip ir šokinėti nuo miesto centre esančių tiltų. Taisyklėse taip pat numatyta, kad vaikai iki 14 metų negali maudytis be suaugusiųjų priežiūros“, – atkreipė dėmesį vedėjas.

Valtimi plaukę tikrintojai besimaudančią moterį su vaikais Danėje aptiko ir Mažajame kaimelyje, kur anksčiau buvo oficiali maudykla. Moteris pasakojo, kad čia ateina vedina įpročio. Anksčiau ji šiame paplūdimyje dirbo gelbėtoja.

„Danė tikrai nėra skirta maudynėms. Jos vanduo yra nešvarus. Tam tikrose vietose yra prižėlę daug žolių. Žmogus gali įsipainioti į jas ir nuskęsti. Gelbėtojai pasakojo, kad toks atvejis yra buvęs“, – pasakojo V.Valys.

Už Saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklių pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 14 iki 57 eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų