Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl metalo laužų kiemuose – skundai

2016-01-15 18:00

Pasnigus kontrolierius užplūdo pranešimai apie daugiabučių namų kiemuose stovinčius nenaudojamus automobilius. Bus reikalaujama, kad savininkai patrauktų pamirštas mašinas, kurių dauguma tinka tik metalo laužo supirktuvėms.


 

Kontrolierius užplūdo skundai dėl kiemuose paliktų nenaudojamų automobilių.
Kontrolierius užplūdo skundai dėl kiemuose paliktų nenaudojamų automobilių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasnigus kontrolierius užplūdo pranešimai apie daugiabučių namų kiemuose stovinčius nenaudojamus automobilius. Bus reikalaujama, kad savininkai patrauktų pamirštas mašinas, kurių dauguma tinka tik metalo laužo supirktuvėms.

Vien vakar Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius sulaukė keturių skundų dėl paliktų nenaudojamų automobilių. Pasnigus tokių pranešimų skaičius išauga. Pagrindinė to priežastis – dėl sniego aikštelės tampa ankštesnės.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, kad į tokius gyventojų pranešimus visada reaguojama.

„Pirmiausia nuvažiuojame į nurodytą vietą, kad įvertintume situaciją. Jei pranešimas pasitvirtina, surašome reikalavimą savininkui patraukti mašiną. Duodame ir protingą terminą“, – sakė vedėja.

K.Vintilaitė teigė, kad pasitvirtina didžioji dalis gyventojų skundų. Tik pavieniais atvejais pasitaiko, kad nuvažiavus transporto priemonės neberandama. Pastarąsias savininkai jau būna patraukę.

„Dauguma geranoriškai reaguoja į reikalavimą iš kiemo patraukti nenaudojamą automobilį. Jei atsisako, kreipiamės pagalbos į policijos pareigūnus. Šie gali skirti baudą. Retais atvejais pasitaiko, kad ant automobilio nėra valstybinių numerių. Tada mes negalime nustatyti, kas yra savininkas. Tokia informacija taip pat perduodama policijos pareigūnams. Jie išsprendžia situaciją“, – kalbėjo vedėja.

Pasitaiko ir tokių situacijų, kai nenaudojamo automobilio savininkas yra užsienyje. Tada laukiama, kol jis sugrįš, kad būtų surašytas reikalavimas patraukti transporto priemonę.

Dažniausiai nenaudojamos transporto priemonės būna nuleistomis padangomis. Kai kurių iš jų langai būna išdaužti, o viduje prikrauta visokio turto.

Praėjusiais metais, gyventojams bendradarbiaujant su Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais, iš kiemų buvo patraukta 170 nenaudojamų automobilių. Užpernai – 179. 2013 m., kai skyrius nevykdė šios kontrolės, tokių buvo tik 24.

„Dažniausiai dėl paliktų automobilių kreipiasi daugiabučių namų gyventojai. Jie skaudžiai reaguoja į tokius atvejus. Patys neturi kur pastatyti mašinų, o vietą užima nenaudojama, kažkoks laužas“, – sakė vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų