Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl nusukto ženklo – nemalonumai

2024-08-28 11:26

Klaipėdietę nustebino keistas vyriškio elgesys – norėdama automobilių stovėjimo aikštelėje apžiūrėti nusuktą kelio ženklą, buvo įspėta, esą jo atsukti, kaip buvo anksčiau, negalima. Kaip paaiškėjo, kelio ženklas skirtas neįgaliesiems, aikštelėje statantiems automobilius.

Nepranešė: šiuo metu kelio ženklas nusuktas, tad jo nepastebėję vairuotojai automobilius veikiausiai statysis neįgaliesiems skirtose vietose.
Nepranešė: šiuo metu kelio ženklas nusuktas, tad jo nepastebėję vairuotojai automobilius veikiausiai statysis neįgaliesiems skirtose vietose. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Klaipėdietė nusuktą kelio ženklą pastebėjo netoli Vaidaugų g. 7 daugiabučio namo automobilių stovėjimo aikštelėje. Ji čia statė savo mašiną ir jos dėmesį patraukė prie pat aikštelės pasviręs kelio ženklas.

„Priėjau arčiau ir pastebėjau, kad tai ženklas, nurodantis, kad trys metrai stovėjimo aikštelės skirti neįgaliųjų automobiliams. Staiga nepažįstamas vyras, sėdėjęs savo automobilyje, pradėjo ant manęs rėkti, kad neatsukčiau ženklo į aikštelės pusę. Išsigandusi tiesiog nuėjau“, – pasakojo moteris.

Kas galėjo nusukti šį ženklą – nežinia, tačiau dėl kokių priežasčių tai padarė, nesunku numanyti. Aikštelė nėra didelė, tad neįgaliesiems skirtas vietas čia neva kartais užima kiti vairuotojai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistų teigimu, jeigu padaryta kokia nors žala kelio ženklui, informuojamas jo savininkas arba savivaldybė.

„Gyventojai, pastebėję apgadintus, netvarkingus kelio ženklus ar kitą viešąją infrastruktūrą, turėtų informuoti turto savininką arba savivaldybės specialistus. Žalą įvertina ir jos išieškojimą inicijuoja turto savininkas“, – nurodė Komunikacijos poskyrio atstovai.

Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų duomenimis, dėl Vaidaugų g. 7 automobilių stovėjimo aikštelėje esančio nusukto ženklo pareigūnai pranešimų nebuvo gavę.

Į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių dėl panašių atvejų, kaip teigiama, kreipiamasi retokai.

„Esame gavę vieną kitą. Labai retas reikalas“, – neslėpė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų