Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl politikų priežiūros užvirė konkurencinė kova

2013-01-07 17:45
Dėl politikų priežiūros užvirė konkurencinė kova
Dėl politikų priežiūros užvirė konkurencinė kova / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tarp seniūnaičių užvirė didžiulė konkurencija, kurie jų prižiūrės Klaipėdos politikų elgesį. Tapti Etikos komisijos nariais panoro net 11 visuomenės atstovų – dvigubai daugiau nei buvo vietų.

Miesto taryba dar užpernai pavasarį patvirtino Etikos komisijos sudėtį – aštuonis miesto tarybos narius ir numatė, jog dar turi būti penki bendruomenės atstovai.

Kai Klaipėdoje gyventojai išsirinko seniūnaičius, jų paprašyta penkis savo atstovus deleguoti į Etikos komisiją.

Tapti jos nariais panoro net 11 seniūnaičių, todėl jų sueigoje prireikė balsavimo. Sueigoje dalyvavo 32 iš 46 Klaipėdoje išrinktų bendruomenės atstovų.

Jie savo balsais į Etikos komisiją delegavo Bandužių seniūnaitę Ligitą Girskienę, Pamario – Reginą Rozenblat, Aitvaro – Darių Sadecką, Laukininkų – Ireną Gailiutę, Vakarų – Karolį Stankų.

R.Rozenblat ir D.Sadeckas yra Liberalų sąjūdžio nariai, o I.Gailiutė ir K.Stankus priklauso Tvarkos ir teisingumo partijai.

„Nors ir buvo apeliuota, kad Etikos komisijoje turėtų būti nepartiniai kandidatai, tačiau išrinkti yra būtent tokie. Tačiau jie žadėjo, kad jei bus svarstomas jų partijai priklausančio miesto tarybos nario elgesys, jie nusišalins“, – teigė miesto tarybos sekretorė Vaida Žvikienė.

Etikos komisijos pirmininkas, miesto tarybos narys Jurijus Šeršniovas, sužinojęs, kad politikų elgesį vertins partiniai visuomenės atstovai, buvo šokiruotas. „Maniau, kad Etikos komisijoje dirbs visuomenės atstovai, o dabar ateina tie, kurie tik sustiprins kai kurias partijas. Tai tikrai negerai“, – nuomonę reiškė J.Šeršniovas.

Etikos komisijoje bus ir daugiau pokyčių. Į Seimą išėjusią miesto tarybos narę Iriną Rozovą šioje komisijoje turėtų pakeisti Vladimiras Vlasovas.

Naujai Etikos komisijos sudėčiai sausio pabaigoje vyksiančiame posėdyje dar turi pritarti miesto taryba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų