Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl sklypo Muzikiniam teatrui – debatai

2009-10-08 10:53
Dėl sklypo Muzikiniam teatrui – debatai
Dėl sklypo Muzikiniam teatrui – debatai / V.Liaudanskio nuotr.

Strateginės plėtros komitetas savivaldybės administracijai siūlys skirti sklypą naujo Klaipėdos muzikinio teatro pastato statybai. Toks sprendimas priimtas vakar.

Neskyrė jau dvejus metus

Į Strateginės plėtros komitetą, kad šis inicijuotų žemės sklypo skyrimą naujo Muzikinio teatro pastato statybai, kreipėsi šios kultūrą nuosekliai skleidžiančios įstaigos vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

"Klaipėdos muzikinis teatras jau seniai galėjo turėti naują pastatą, bet tam trukdo savivaldybė. Politinės valios trūkumas neleidžia pradėti darbų", – vakar dėstė A.Žigaitytė-Nekrošienė.

Norima, kad naujasis pastatas būtų statomas sklype Danės skvere.

Strateginės plėtros komiteto pirmininkas Rimantas Cibauskas pabrėžė, jog Klaipėdos strateginės veiklos 2007–2013 metais plane numatyta, kad naujojo Muzikinio teatro statybos turėjo būti pradėtos 2008 metais, o baigtos 2013-aisiais.

"Savivaldybė turi pasielgti ryžtingai ir skirti žemės sklypą. Keista, kad per dvejus metus negalėjo to padaryti. Jį skyrus, tolimesnius darbus galėtume perduoti Kultūros ministerijai, kuriai priklauso Muzikinis teatras, arba pačiai įstaigai", – pabrėžė R.Cibauskas.

Ketina gyventi draugiškai

Komiteto narys Benediktas Petrauskas teigė, jog žemės sklypas skiriamas, kai jis suformuojamas. Tam reikia parengti detalųjį planą. Šie darbai kainuoja nuo 70 tūkst. iki 120 tūkst. litų. Anot politiko, savivaldybė neturi tam lėšų.

A.Žigaitytė-Nekrošienė Strateginės plėtros komitetui yra pateikusi raštą, kuriame siūlo naujo teatro pastato statybą pradėti atidedant Dramos teatro rekonstrukciją. Komiteto nariai domėjosi, ar A.Žigaitytė-Nekrošienė darys žygius, kad iš Dramos teatro būtų atimti rekonstrukcijos pinigai.

"Aš nieko iš nieko niekada nenorėjau ir nenoriu atimti. Kaip virtuvėje mąstai, kaip pigiau valgį pagaminti, taip ir čia. Mes su Dramos teatru gyvename draugiškai. Šiandien jis pas mus rodo spektaklį. Galėtume draugiškai gyventi ir rekonstrukcijos metu. Pirmiausiai pastatome Muzikinį teatrą, tuomet būtų tęsiama Dramos teatro rekonstrukcija. Kol ji vyks, jo artistai laikinai galėtų glaustis naujai pastatytame Muzikiniame teatre", – dėstė A.Žigaitytė-Nekrošienė.

Pasiūlymo nenori priimti

Dramos teatro direktoriaus pavaduotoja Rūta Korkuzienė pabrėžė, jog jos atstovaujamos įstaigos rekonstrukcijos stabdymas būtų pinigų švaistymas. Jau parengtas ir patvirtintas Nuolatinėje statybų komisijoje projektas, išduotas ir statybų leidimas.

"Jei rekonstrukcija būtų sustabdyta, projektą reikėtų išmesti", – pabrėžė R.Korkuzienė.
Pavaduotoja neslėpė, jog Dramos teatras nenori kurį laiką apsistoti Muzikiniame teatre.
Vis dėlto Strateginės plėtros komitetas nusprendė kreiptis į savivaldybės administraciją, kad ši paskirtų sklypą naujo Muzikinio teatro statybai. Nurodyta, jog detaliojo plano finansavimo šaltiniai galėtų būti Muzikinis teatras ar Kultūros ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų