Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl skrydžių iš Palangos į Londoną – nežinomybė

2013-04-11 18:25
Dėl skrydžių iš Palangos į Londoną – nežinomybė
Dėl skrydžių iš Palangos į Londoną – nežinomybė / Vytauto Petriko nuotr.

Niekuo pasibaigę užmojai į Palangos oro uostą privilioti pigių linijų aviakompaniją sudaužė tūkstančių keliautojų viltis Londoną pasiekti patogiau ir greičiau.

Artimiausiu metu iš pajūrio nenusimato ir skrydžių į Hamburgą, apie kuriuos taip pat buvo prabilta praėjusių metų pabaigoje.

Palangos oro uosto direktorė Jolanta Jucevičiūtė patvirtino, jog artėjant vasarai naujų krypčių nenusimato, išskyrus atsinaujinsiančius skrydžius, kurie kurortą sujungs su Maskva. Planuojama, jog pirmasis jų šiemetį turistinį sezoną atidarys birželio 16 dieną.

Prieš gerą pusmetį viešumoje pasklido žinia, kad dėl kelionių iš Palangos į Didžiosios Britanijos sostinę buvo deramasi su pigių skrydžių bendrove „WizzAir“. Šiandien Palangos oro uosto direktorė įmonės pavadinimo jau nelinkusi įvardyti.

„Nors buvo ilgas laiko tarpas, tačiau aviakompanija dėl šių metų neapsisprendė. Todėl derybos perkeliamos dėl kitų metų, šį sezoną žinių tikėtis sudėtinga. Žinoma, aviakompanijos sugeba greitai pakeisti savo planus, kai tam tikros kryptys pasidaro nebe pelningos, tačiau tai nutinka ne taip dažnai“, – pripažino oro uosto vadovė.

J.Jucevičiūtė bent jau pasidžiaugė, kad esami operatoriai vasarą nusiteikę dažninti kelionių tankį.

Aktyvesnis kelionių sezonas nežymiai pakoregavo ir kitų vežėjų darbą. Klaipėdos autobusų parkas nuo gegužės 1-osios atnaujina reisus į Rygą ir Rygos oro uostą: 5.30 val. – per Kryžkalnį, Šiaulius, 10.50 val. – per Palangą, Liepoją.

Naujas kryptis autobusu iš Klaipėdos į Baltijos šalių ir Rusijos miestus su persėdimu Rygoje vasaros sezonui planuoja ir viena tarptautinių linijų transporto bendrovė.

Uostamiesčio Autobusų stoties viršininkė Danutė Kubilienė taip pat atkreipė dėmesį į sodininkams aktualią informaciją. Nuo balandžio iš stoties atnaujinti du reisai į Šernų sodus, o iš Smiltelės gatvės į Dituvą autobusai kursuos dažniau.

„Lietuvos geležinkelių“ Klaipėdos pardavimų agentūros viršininkas Tomas Gulbinas patikino, jog naujų reisų ar kitokių žymesnių pokyčių nenumatyta, išskyrus gegužės pabaigoje tvarkaraštyje atsirasiančias vos kelių minučių korekcijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų