Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl šulinių Klaipėdos daugiabučio kieme – galvos skausmas

2013-06-20 20:17
Dėl šulinių Klaipėdos daugiabučio kieme – galvos skausmas
Dėl šulinių Klaipėdos daugiabučio kieme – galvos skausmas / Vytauto Petriko nuotr.

Daugiabučio namo gyventojams nerimą kelią aplink šulinius išsiklaipiusios plytelės – žmonės baiminasi, kad ateityje už dangos remonto darbus teks sumokėti patiems.

Užkliuvo ir nuvirto

Liepojos gatvės 16 namo kieme yra 14 šulinių, kurie priklauso skirtingoms tarnyboms. Dalis jų tvarkingi, tačiau aplink kai kuriuos danga susidėvėjusi.

„Plytelės visiškai išsiklaipiusios, sukritusios. Žmonės užkliūva ir nuvirsta. Buvo ne vienas toks atvejis. Ypač tai didelė problema žiemą, kai šuliniai užkloti sniegu – tada sudėtinga nuvalyti takus“, – aiškino namo gyventojas Antanas Naikauskas.

Pasak vyro, dėl šios problemos anksčiau buvo kreiptasi į miesto valdžią, tačiau pagalbos nesulaukta.

„Užtektų sulyginti dangą su šuliniais, ir viskas. Mes rūpinamės savo namu. Perdažėme jį, sutvarkėme kiemą. Gaila, kad iš miesto valdžios nesulaukiame jokios pagalbos. Greitai teks patiems rūpintis savo kiemais. Kažin ar nereikės patiems remontuoti ir dangos aplink šulinius“, – svarstė A.Naikauskas.

Šiukšles renka patys

Anot namo bendrijos „Kaimynystė“ pirmininkės Živilės Smirnovienės, į šią problemą gyventojai labiau atkreipė dėmesį pasigirdus kalboms, jog klaipėdiečiams gali tekti patiems mokėti už kiemų valymą.

„Visi šie šuliniai pateks į mūsų namo teritoriją. Tad ateityje remontuoti juos gali tekti gyventojams“, – neatmetė pirmininkė.

Ž.Smirnovienės teigimu, nors dar nėra pavesta patiems rūpintis kiemais, Liepojos gatvės 16 namo gyventojai tai jau daro savo iniciatyva.

„Ir šiukšles susirenkame, ir žolę nusipjauname, ir žiemą sniegą nusivalome. Net gatvę nukasame. Nelaukiame iš nieko jokios malonės“, – pasakojo pirmininkė.

Ž.Smirnovienė tvirtino, jog niekas neprašo pakeisti visos kiemo dangos, užtektų tik plyteles ties šuliniais, kad žmonės nekliūtų ir nevirstų.

„Žinau, kad visiems trūksta pinigų. Klaipėdoje daug kiemų, o kai kurių būklė kur kas blogesnė nei mūsiškio. Gal įmonės, kurioms priklauso šuliniai, galėtų prisidėti. Nemanau, kad tie darbai daug kainuotų. Neprašome viso kiemo iškloti trinkelėmis“, – teigė pirmininkė.

Ž.Smirnovienė nedėjo daug vilčių, kad bus atkreiptas dėmesys į jų problemą.

„Veikiausiai patiems teks ir šaligatvį susiremontuoti. Žmones reikia pratinti, kad nieko valdiško nebėra. Viskuo reikia rūpintis patiems“, – sakė pirmininkė.

Reikėtų 3 mln. litų

Klaipėdos savivaldybės atstovų teigimu, gyventojai dėl šulinių pirmiausia turi kreiptis į įmones, kurioms jie priklauso.

Šiemet daugiabučių kiemų remontui skirta 150 tūkst. litų. Skaičiuojama, kad norint suremontuoti juos visus reikėtų 3 mln. litų.

Esą jei taryba pritartų, kad gyventojai patys mokėtų už kiemų priežiūrą, tada būtų svarstoma galimybė, ar sutaupytus 2 mln. litų per metus skirti kiemams remontuoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų