Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl teatro vyks pas ministrą

2008-12-12 09:00
Dėl teatro vyks pas ministrą
Dėl teatro vyks pas ministrą / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Pastangos: dėl naujo uostamiesčio muzikinio teatro statybos žadama kuo greičiau belstis į naujojo kultūros ministro duris.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktorė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė vakar susitikusi su miesto metu Rimantu Taraškevičiumi išreiškė viltį, jog miesto galva padės išjudinti naujo muzikinio teatro statybas.

A.Žigaitytė-Nekrošienė tikino, jog naujas pastatas, kuriame būtų itin gera akustika, ypatingai svarbus ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai.

Miesto meras, priminęs, jog pirmąjį žingsnį naujo pastato atsiradimo link turėtų žengti Kultūros ministerija, sutiko kartu su teatro vadove pristatyti naujo muzikinio teatro galimybių studiją naujajam kultūros ministrui Remigijui Vilkaičiui.

"Startinį šūvį turi iššauti Kultūros ministerija, vėliau Seimo strateginis komitetas priims sprendimą pritarti ar nepritarti šiai idėjai. Aš visuomet važiuosiu ir palaikysiu visus Klaipėdos kultūros atstovus", – žadėjo R.Taraškevičius.

Teatro vadovė išsakė viltį sulaukti ir materialinės savivaldybės paramos dešimčiai Mažosios Lietuvos simfoninio orkestro edukacinių programų. Tam įgyvendinti, anot A.Žigaitytės-Nekrošienės, iš savivaldybės reikėtų maždaug 100 tūkst. litų.

Tačiau šiuo metu ką nors žadėti meras nesiryžo – dar nežinoma, koks bus kitų metų miesto biudžetas. Be to, savivaldybė neturi juridinio pagrindo remti kitų biudžetinių įstaigų programas.

Jei bus sutarta dėl vizito Kultūros ministerijoje, jau kitą savaitę teatro vadovė su miesto meru belsis į R.Vilkaičio duris ir pristatys naujo muzikinio teatro pastato koncepciją.

Planuojama, kad naujasis muzikinis teatras galėtų atsirasti Danės krantinėje greta TEO pastato.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų