Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl uostamiesčio muzikinio teatro – nežinia

2012-05-02 20:15
Dėl uostamiesčio muzikinio teatro – nežinia
Dėl uostamiesčio muzikinio teatro – nežinia / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lygiai prieš pusę metų baigėsi konkursas naujo Klaipėdos muzikinio teatro statybos vietai parinkti. Tačiau tuo viskas ir pasibaigė. Artistai tebedirba griūvančiame pastate, o naujo teatro statybomis net nekvepia.

Laukia aiškumo

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys neslėpė, kad labai laukia pokalbio su miesto valdžia dėl teatro pastato.

„Mes labiausiai prašome ir norime normalių darbo sąlygų, tam, kad išties galėtume įgyvendinti tą misiją, kuri mums yra skirta. Šiandien teatro pastatas tikrai yra moraliai pasenęs ir reikia spręsti šią problemą. Kalbu ne savo, o kolektyvo vardu“, – sakė R.Kaubrys.

Teatro vadovas tikisi, kad pagaliau bus dar aiškiau įvardyta nauja Muzikinio teatro vieta. Esą iki šios dienos jokiame konkrečiame dokumente nėra pasakyta, kad ta vieta yra dabartinio „Memelio miesto“ teritorijoje.

„Mes surengėme konkursą, kurio savivaldybė prašė ilgą laiką. Buvo išaiškinti trys laimėtojai. Susitikimas savivaldybėje turėtų užbaigti buvusio konkurso temą“, – viliasi R.Kaubrys.

Akmens amžiaus sąlygos

Muzikinio teatro vadovas neslėpė, kad artistams tenka dirbti sudėtingomis sąlygomis. Ypač sunki buvo ši žiema.

„Juk pamenate, koks šaltas buvo sausis, vasaris. Mes labai rimtai svarstėme, ar nereikia paleisti kolektyvo atostogų, nes žmonėms dirbti tekdavo 8–9 laipsnių šilumos temperatūroje“, – pasakojo R.Kaubrys.

Muzikinio teatro darbuotojams reikia ne tik komfortiškos temperatūros, bet ir elementarių šiuolaikinių darbo sąlygų. Kartais pažiūrėjus, kaip, pavyzdžiui, dirba scenos darbininkai, kyla klausimas, ar teatras gyvuoja XXI, ar akmens amžiuje.

„Kai mes rengiame ekskursijas, ir žmonės pamato, kaip dirba scenos darbininkai, jie labai nustemba ir tada suvokia, kad scenoje mes darome stebuklus“, – tvirtino R.Kaubrys.

Planui nėra pinigų

Po Muzikinio teatro vietos parinkimo konkurso, pasibaigusio prieš pusmetį, šią temą esą ir vėl visi pamiršo. Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas patvirtino, kad savivaldybė neturi pinigų rengti detalųjį planą.

„Bet manau, kad mes su “Memelio miestu„ susitarsime ir darysime bendrą detalųjį planą. Mums reikia susitarti ir su įmone, kaip ir ką ten daryti. Juk negalime vien Muzikinį teatrą tenai planuoti, reikia galvoti apie visos teritorijos vystymą“, – tvirtino K.Macijauskas.

Esą projektuojama erdvė labai didelė, tad ir momentas atsakingas, negalima skubėti.

„Jei atsirastų toks žmogus su pinigų maišu, kuris tryptų kojomis ir sakytų, kad nori statyti Muzikinį teatrą, būtų bėda – sakyčiau, jog mes tam nepasiruošę. Tokių žmonių su pinigų maišu nėra, bet visi galvoja, kaip tą teatrą užbaigti“, – teigė K.Macijauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų