Pereiti į pagrindinį turinį

Dėmesio vairuotojams: Liepų gatvėje ribojamas greitis

2013-05-16 09:08
Dėmesio vairuotojams: Liepų gatvėje ribojamas greitis
Dėmesio vairuotojams: Liepų gatvėje ribojamas greitis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Liepų gatve į miesto centrą važiuojantys vairuotojai jau kurį laiką keliu švilpia bent dešimčia kilometrų viršydami leistiną greitį.

Pokyčiai: Liepų gatvėje vairuotojai turėtų būti atidesni, dviejų šimtų metrų ruože greitis ribojamas iki 40 km/val.

Net viską turintys žinoti savivaldybės darbuotojai mašinų stabdžius ėmė maigyti tik tuomet, kai išvydo ant važiuojamosios kelio dalies išpieštą 40 km/val. greičio ženklą.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiais specialistas Vytautas Paukštė prisipažino, kad tik vakar rytą išvydo apie ribojamą greitį pranešantį horizontalų kelio ženklą.

„Tačiau ar yra stacionarus kelio ženklas, nemačiau. Mūsų skyrius nieko nežino apie tai. Kartais mūsų net ir nepasiekia žinios apie įvairius projektus“, – aiškino valdininkas.

Kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio specialistas Gintaras Kučinskas tikino, kad jo nestebina uostamiesčio vairuotojų neatidumas.

„O ar pastebima, kad važiuojant per Pilies tiltą, greitis ribojamas iki 30 km/val.? Kol nenupiešime ženklo ant grindinio, visi ir važiuos 50 km/val. greičiu. Liepų gatvėje ženklai, įspėjantys apie greičio ribojimą, jau yra senokai. Stovi ir stacionarus ženklas. Kodėl jo niekas nemato?“ – stebėjosi pareigūnas.

Pasak G.Kučinsko, greitis ribojamas tik poros šimtų metrų ruože, iki pirmos sankryžos.

Sprendimas riboti Liepų gatvėje greitį buvo priimtas dėl pertvarkomos įvažos iš šios gatvės į vieną prekybos centrą.

„Yra paruoštas projektas, ir Saugaus eismo komisija leido išvažiuojantiems iš šio prekybos centro sukti į kairę. Šioje vietoje Liepų gatvėje yra panaikinta dviguba ištisinė linija“, – aiškino G.Kučinskas.

Tačiau šioje vietoje sukančių iš šalutinio kelio į pagrindinį vairuotojų matomumui trukdo gatvės linkis.

„Todėl reikia pertvarkyti šaligatvius, paplatinti važiuojamąją dalį, kad eismo dalyviams būtų saugu pasukti į kairę“, – tikino pareigūnas.

G.Kučinskas priminė, kad Minijos gatvėje vairuotojų laukia pokyčiai.

„Nuo Kalnupės gatvės iki Jūrininkų prospekto maksimalus leistinas greitis yra 70 km/val. Prie pėsčiųjų perėjų, pavyzdžiui, ties Nendrių gatve, greitis ribojamas iki 50 km/val. Ten jau yra įrengti stacionarūs ženklai“, – pasakojo G.Kučinskas.

Greičio ribojimas keičiamas ir Mokyklos gatvėje, per tiltą bus galima važiuoti 70 km/val. greičiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų