Pereiti į pagrindinį turinį

Didesnė alga Klaipėdos miesto biudžeto nepapildė

2013-04-02 10:57
Didesnė alga Klaipėdos miesto biudžeto nepapildė
Didesnė alga Klaipėdos miesto biudžeto nepapildė / Fotodiena/Tomo Lukšio nuotr.

Nuo metų pradžios padidinta minimali alga Klaipėdos biudžetui teigiamos įtakos neturėjo – pinigų surinkta net mažiau nei pernai.

Kai minimali alga buvo padidinta, Vyriausybės atstovai pabrėžė, jog tai teigiamai atsilieps ir savivaldybių biudžetams, nes į juos bus surinkta daugiau gyventojų pajamų mokesčio.

Tačiau realybė kitokia – į Klaipėdos iždą per pirmuosius du šių metų mėnesius gyventojų pajamų mokesčio surinkta beveik 19 mln. litų, arba 900 tūkst. litų mažiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

„Tendencijos dėl gyventojų pajamų mokesčio surinkimo dar nėra aiškios, tačiau tikrai kreipsimės į Mokesčių inspekciją, kad mums paaiškintų, kodėl padidėjus minimaliai algai mokesčių surenkama mažiau“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Tačiau ji pabrėžė, jog panikuoti dar tikrai neverta.

„Manome, kad verslas susipras, sąžiningai mokės nustatytą minimalų atlyginimą, tuomet ir biudžeto surinkimo rodikliai pasikeis. Be to, artėja vasara, kai padaugėja dirbančiųjų, todėl surenkama ir daugiau gyventojų pajamų mokesčio“, – aiškino R.Kambaraitė.

Praėjusiais metais per du pirmuosius mėnesius gyventojų pajamų mokesčio į miesto biudžetą buvo surinkta beveik 20 mln. litų, arba maždaug 5 mln. litų daugiau nei planuota.

„Tokį šuolį tuomet lėmė tai, kad atlyginimai už 2011 metų gruodį daugumai darbuotojų buvo sumokėti 2012 metų sausį“, – prisiminė Finansų skyriaus vedėja.

Iš viso per pirmuosius du šių metų mėnesius į miesto biudžetą surinkta 252 tūkst. litų mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

Trūkumas būtų dar didesnis, jei ne sėkmingai renkamas nekilnojamojo turto mokestis – jo šiemet per sausį ir vasarį sumokėta 9,6 mln. litų, o pernai atitinkamai – 7,6 mln. litų.

Per du šių metų mėnesius į Klaipėdos iždą savarankiškoms funkcijoms surinkta 35,9 mln. litų, o metinis planas siekia 198,5 mln. litų.

Įskaičiuojant ir valstybės dotacijas bei kitas specialiąsias lėšas, šiųmečio Klaipėdos iždo pajamų planas yra apie 370 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų