Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiosioms šiukšlėms Klaipėdoje – trys aikštelės

2013-07-25 06:02 diena.lt inf.
Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste. Didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės populiarios Vakarų Europoje. Jos jau veikia ir Klaipėdos mieste.

Jau netrukus Klaipėdoje pradės veikti trys didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės. Jose klaipėdiečiai nemokamai galės atsikratyti atliekų, kurių negalima mesti į prie namų esančius konteinerius.

"Seni baldai, remonto atliekos, rūbai, kilimai ir kiti nebereikalingi didesni daiktai iki šiol buvo paliekami kiemuose prie komunalinių atliekų konteinerių. Dabar žmonės turės galimybę neužgriozdinti kiemų sendaikčiais, o palikti aikštelėse, kur atliekos bus išrūšiuojamos, išskirstomos perdirbti arba saugiai utilizacijai", – aiškino Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) ekologė Ramunė Šličienė.

Šios aikštelės įrengtos taip, kad jas būtų patogu pasiekti visų uostamiesčio dalių gyventojams. Pietinėje miesto dalyje ji veiks Plieno g. 13, į kurią įvažiuojama pro Šilutės pl. esančią degalinę. Miesto centre ji įrengta Tilžės g. 66A, jos žvalgytis reikėtų pravažiavus turgavietę dešinėje. Šiaurinės uostamiesčio dalies gyventojai tokią aikštelę nesunkiai ras Šiaurės pr. 30, važiuodami nuo Herkaus Manto gatvės dešinėje, netoli garažų masyvo.

Į didelių gabaritų aikšteles gyventojai galės atvežti ir nemokamai palikti buitinės elektros bei elektroninės įrangos atliekas, naudotas padangas, nebereikalingus tekstilės gaminius, dienos šviesos lempas, tepalus, dažus, baldus, mišrias statybos ir griovimo atliekas ir kita. Pavojingos atliekos bus rūšiuojamos ir laikomos užrakintos.
Kai kurių atliekų kiekiai bus ribojami. Vienas gyventojas negalės čia atvežti viso sunkvežimio senų padangų ar statybinių atliekų. Planuojama numatyti atiduodamų atliekų normas, pavyzdžiui, žmogus galės palikti keturias padangas ar 250 kilogramų statybinių atliekų.

Aikštelėse dirbsiantys darbuotojai registruos lankytojus ir padės jiems susigaudyti, kur kokius daiktus padėti. Tam yra nupirkti keltuvai.
"Tai yra vienas paskutiniųjų naujos europietiškos atliekų tvarkymo sistemos kūrimo darbų. Iš esmės klaipėdiečiams sukurtos tokios pat atliekų tvarkymo galimybės, kaip ir daugelyje ES valstybių", – pasakojo R.Šličienė.

Klaipėda viena paskutiniųjų šalyje įsirengė didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Jų įrengimas kainavo 2,43 mln. litų. Analogiškos aikštelės įrengiamos visame Klaipėdos regione. Darbai finansuojami iš ES Sanglaudos fondo (apie 15 mln. litų), valstybės biudžeto (apie 0,3 mln. litų) bei KRATC lėšomis (daugiau kaip 3 mln. litų).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų