Pereiti į pagrindinį turinį

Dovanų ir linksmybių – į "Klaipėdos kalėdinę mugę"

2009-12-16 05:01
Asortimentas: į kalėdinę mugę atvykę klaipėdiečiai galės įsigyti ne tik rankdarbių, bet ir įvairių šventiniam stalui tiksiančių gardumynų.
Asortimentas: į kalėdinę mugę atvykę klaipėdiečiai galės įsigyti ne tik rankdarbių, bet ir įvairių šventiniam stalui tiksiančių gardumynų. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į nuo penktadienio Ledo arenoje tradiciškai šurmuliuosiančią kalėdinę mugę užsukę klaipėdiečiai galės ne tik nupirkti puikių dovanų savo artimiesiems, bet ir pasilinksminti.

Anot šventinę prekybą organizuojančios bendrovės "Expo Vakarai" projektų vadybininkės Zarinos Lukošiūnės, šiemet dalyvauti mugėje pareiškė norą kaip niekad daug tautodailininkų. Iš viso prekiauti savo gaminiais, pademonstruoti paslaugas bei produkciją ketina per 150 dalyvių.

"Šiemet sulaukėme gerokai daugiau dalyvių nei pernai ir tai labai džiugina. Suprasdami, jog sunkmetis, sumažinome ekspozicinio ploto nuomos kainas, galbūt tai ir pritraukė tiek norinčiųjų prekiauti parodoje", – komentavo Z.Lukošiūnė.

Anot organizatorės, į mugę užsukę klaipėdiečiai galės ne tik įsigyti įvairių čia siūlomų grožybių, bet ir jas pasigaminti – tautodailininkai pasiryžę pamokyti mugės lankytojus, kaip patiems pasidaryti kai kuriuos rankdarbius.

Kalėdinėje mugėje dovanų ras net ir patys išrankiausi pirkėjai – tautodailininkai pasiūlys rankomis sukurtų juvelyrikos dirbinių, keramikos, tekstilės gaminių, paveikslų, dirbinių iš stiklo, medžio, metalo. O šventiškai namų dar nepapuošę mugės lankytojai galės įsigyti įvairių kalėdinių suvenyrų, žaisliukų, girliandų.

Mugėje bus siūlomos ne tik idėjos, ką artimiesiems padovanoti per šventes, bet ir kokiomis vaišėmis juos nustebinti prie šventinio stalo. Renginyje bus prekiaujama šviežiais duonos, konditerijos gaminiais, medumi, šakočiais, naminiais riestainiais, meduoliais, rūkytos ir džiovintos mėsos gaminiais, sūrio produktais. Gurmanai galės rinktis skanėstus iš briedienos, šernienos, stručio mėsos, lašišinių žuvų raudonųjų ikrų, skrudintų migdolų.

Kalėdinės prekybos dalyviai lankytojus žada džiuginti ne tik didelėmis nuolaidomis, bet ir staigmenomis bei dovanėlėmis.

Mugės atidarymo dieną – gruodžio 18-ąją 18 val. koncertuos Egidijus Sipavičius. Kitomis dienomis lankytojus pasitiks tradicinis lietuvių Kalėdų senelis Kalėda, kuris kvies nemokamai fotografijai su juo, savo paruoštomis koncertinėmis programomis džiugins Klaipėdos vidurinių bei paslaugų mokyklų moksleiviai, linksmins kaimo kapelos, vyks varžytuvės ir žaidimai.

Lietuviškomis tradicijomis apipintą dvasią mugėje kurs ir šiaudiniais žaislais papuošta kalėdinė eglė, šiaudiniai bei gyvi gyvulėliai – ožiukai ir triušiukai, kurie čia laikinai bus atvežti iš Klaipėdos "Mini zoo".

Kalėdinė mugė Ledo arenoje veiks nuo gruodžio 18 iki 22 d. nuo 12 iki 20 val., o paskutinę dieną – gruodžio 23-iąją iki 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų