Pereiti į pagrindinį turinį

E. Gentvilas sprendžia dilemą: likti uosto vadovu ar eiti į Seimą

2012-10-17 11:23
E. Gentvilas sprendžia dilemą: likti uosto vadovu ar eiti į Seimą
E. Gentvilas sprendžia dilemą: likti uosto vadovu ar eiti į Seimą / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas atsidūrė apsisprendimų kryžkelėje. Rinkėjai jam dovanojo Seimo nario mandatą, todėl politikas turi nuspręsti – likti uosto vadovu ar eiti dirbti į parlamentą.

E.Gentvilas prieš rinkimus į Seimą Liberalų sąjūdžio sąraše buvo įrašytas šeštuoju numeriu, tačiau rinkėjai jį reitingavo ir pakėlė į trečią vietą, todėl politikas jau užsitikrino parlamentaro mandatą.

Visgi kol kas jis nepatvirtino, kad tikrai eis dirbti į Seimą.

„Tai ne vien mano sprendimas. Po antrojo rinkimų turo pasitarsiu su partijos kolegomis ir tada nuspręsiu, kaip elgtis. Neatmetu tokios galimybės dirbti Seime, tačiau mano prioritetas yra likti Uosto direkcijos vadovo poste“, – atvirai kalbėjo E.Gentvilas.

Jis dėstė galimus variantus. Jei Liberalų sąjūdis išlieka valdančiojoje daugumoje ir E.Getvilas turi galimybę likti vadovauti Uosto direkcijai, jis greičiausiai tokį variantą ir rinktųsi. „Tačiau jei Liberalų sąjūdis lieka opozicijoje, nežinau, ar verta man likti Uosto direkcijoje, nes vis tiek mane nuims. Kita vertus, eiti į Seimą ir ketverius metus sėdėti opozicijoje man tikrai nėra mielas variantas. Žodžiu, palauksime ir pažiūrėsime, kaip elgtis“, – teigė E.Gentvilas.

Jis svarstė, kad jei jo partija turės kokią nors įtaką formuojant Vyriausybę, ji ir turės patarti, ar E.Gentvilui eiti į Seimą, ar likti uoste. Jam priimtiniausias būtų antrasis variantas, nes, politiko žodžiais tariant, jis tikrai nenori bastytis tarp Vilniaus ir Klaipėdos, nes ir taip jau važinėjo ir iš Vyriausybės, ir iš Seimo, ir iš Europos Parlamento.

„Rinkimų naktį svarstėme įvairiausius variantus“, – paklaustas, ar jam nenusimato kokio nors ministro portfelis, neslėpė E.Gentvilas.

Jis teigė, kad būdamas Seimo nariu galėtų dirbti ir susisiekimo ar ūkio ministru, nes turi pakankamai patirties. „Tačiau tai priklauso ne nuo mūsų, o nuo partijos galimybių dalyvauti formuojant Vyriausybę“, – pabrėžė pašnekovas.

Naujos kadencijos Seimo nariai prisiekti turės lapkričio 12 dieną.

Jei E.Gentvilas išeitų dirbti į Seimą, jis turėtų atsisakyti miesto tarybos nario mandato. Tuomet jį Klaipėdos savivaldybės taryboje pakeistų Diana Stankaitienė, tačiau ji turėtų atsisakyti Socialinės paramos centro direktorės pareigų. Kita sąraše – Lina Skrupskelienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų