Pereiti į pagrindinį turinį

Egzamino rezultatai šiemet geresni

2022-06-22 07:42

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyrių jau pasiekė pirmieji brandos egzamino rezultatai. Paskelbti pažymiai už mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rašinius. Šis egzaminas būtinas, kad abiturientas gautų brandos atestatą.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Milkontė teigė, kad šiemet mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rezultatai geresni nei pernai.

Pernai šį egzaminą Klaipėdoje laikė 677 abiturientai, šiemet šiek tiek mažiau – 625.

Pernai šio egzamino neišlaikė beveik pusšešto procento kandidatų, o šiemet – tik 3,5 proc.

"Pernai mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros egzamino Klaipėdoje neišlaikė 37 moksleiviai, šiemet – 22. Šiais metais ir Lietuvos mastu šio egzamino rezultatai yra geresni. Pernai visoje šalyje jį laikė 7 550, šiais metais 7 174 abiturientai pasirinko laikyti mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą. Pernai jo neišlaikė 428, o šiemet – 295 moksleiviai", – patikslino I.Milkontė.

Švietimo skyriaus atstovė pasidžiaugė, kad šiemet net 4 Klaipėdos abiturientai už šį egzaminą įvertinti dešimtukais, pernai tokių nebuvo nė vieno.

"Dešimtukus gavo "Vėtrungės", Suaugusiųjų gimnazijos moksleiviai ir du abiturientai iš profesinių mokyklų. Tie, kurie neišlaikė egzamino, turės teisę jį perlaikyti dar kartą liepos 12 d. pakartotinės sesijos metu. Tik trys gimnazistai neišlaikė šio egzamino, visi iš "Žaliakalnio" gimnazijos, likę neišlaikiusieji – iš profesinių mokyklų, dešimt – daugiausia jų – iš P.Lindenau mokymo centro", – sakė I.Milkontienė.

Šiandien – paskutinysis valstybinis chemijos egzaminas. Juo bus baigta pagrindinė abitūros egzaminų sesija.

Pakartotinė sesija prasidės birželio 27 d., pirmadienį, valstybiniu lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu.

Klaipėdoje jį laikys 16 abiturientų, tie, kurie pagrindinėje sesijoje šio egzamino negalėjo laikyti dėl pateisinamų priežasčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų