Pereiti į pagrindinį turinį

Eugenijus Ostapenka bandys taikytis su mediku

2012-05-18 05:00
Eugenijus Ostapenka bandys taikytis su mediku
Eugenijus Ostapenka bandys taikytis su mediku / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prieš teismą turėjęs stoti chuliganiškais veiksmais kaltinamas klaipėdietis Eugenijus Ostapenka tikisi susitaikyti su jį apskundusiu gydytoju. Tikėtina, kad dukart atidėtas bylos nagrinėjimas pagaliau įvyks kitą savaitę.

Pernai birželio 10 d. E.Ostapenka išgėrė vaistų bei alkoholio ir pateko į ligoninę. Reanimacijos skyriuje kilo incidentas. Šio skyriaus gydytojas pasiskundė, kad pacientas smogė jam kumščiu į veidą, sugriebė už gerklės ir spyrė į pilvą.

Apie tai, kad E.Ostapenka taip elgėsi, liudijo ir keturios slaugytojos.

Įstatymas numato galimybę taikytis, tad vyksta derybos ir abi pusės, panašu, bus linkusios baigti bylą taikiai.

Tačiau tokia baigtis reikalauja kelių sąlygų. Pirmiausia, kaltininkas turės besąlygiškai pripažinti kaltę. Atrodo, kad E.Ostapenka įniršo ilgai nesulaukęs medikų dėmesio. Ar ambicingasis atlikėjas bus linkęs visą kaltę prisiimti tik sau, dar neaišku.

Be to, įstatymas reikalauja, kad būtų prielaidų patikėti, jog kaltininkas daugiau nenusikals. Ar peržiūrėjęs administracinių nuobaudų sąrašą teismas patikės nuoširdžia E.Ostapenkos atgaila, parodys laikas.

Šio vyro laukia dar viena byla už pranešimą apie nebūtą nusikaltimą. Dar vienoje byloje jis įvardijamas kaip nukentėjęs nuo nusikalstamų kitų asmenų veiksmų.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme E.Ostapenka nepasirodė, nes išvakarėse dėl kraujotakos negalavimo pateko į ligoninę. Jam atstovaujantis advokatas pristatė medikų pažymą apie ligą ir patikino, kad gegužės 23 d. ginamajam niekas nesutrukdys ateiti į teismą.

E.Ostapenkos širdies drauge prisistatanti klaipėdietė Tatjana žiniasklaidos priemonėms išplatino laišką, kuriuo kaltino byloje nukentėjusiuoju pripažintą gydytoją šmeižtu, dėl kurio esą sutriko jos mylimojo sveikata. Moteris tikino, kad ligoninėje gydomo E.Ostapenkos sveikata pavojingai pablogėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų